Apărării
International

Reacția Marii Britanii după ce Ministerul rus al Apărării i-a acuzat pe britanici de exploziile de la Nord Stream și un atac cu drone în Crimeea

Ministerul britanic al Apărării a denunţat sâmbătă „afirmaţiile false” ale Moscovei pentru „a deturna atenţia”, după ce armata rusă a acuzat Marea Britanie de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream şi un atac cu drone.

„Pentru a deturna atenţia de la gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmaţii false de o amploare epică”, a scris pe Twitter Apărarea britanică.

„Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre disputele din cadrul guvernului rus decât despre Occident”, a mai declarat ministerul, potrivit France Presse şi Reuters, citate de Agerpres.

Rusia a acuzat sâmbătă „reprezentanţii unei unităţi a marinei britanice” că „au participat la planificarea, logistica şi punerea în aplicare a actului terorist din Marea Baltică la 26 septembrie pentru a submina gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2”.

De asemenea, armata rusă a imputat sâmbătă Ucrainei şi Regatului Unit atacul masiv cu drone ce a vizat flota sa de la Marea Neagră din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova, care a provocat „pagube minore” la una dintre nave.

Pregătirea acestui act terorist şi formarea personalului militar al Centrului 73 ucrainean de Operaţiuni Maritime Speciale au fost efectuate de specialişti britanici cu sediul la Oceakov în regiunea Mîkolaiv din Ucraina”, a spus Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Navele participau la protecţia convoaielor responsabile cu exportul de cereale ucrainene, potrivit Moscovei.

blank