Wagner: „Nu e treaba noastră”
International

Reacția Kremlinului după moartea brutală a unui dezertor din grupul de mercenari Wagner: „Nu e treaba noastră”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a reacționat nepăsător după ce a fost întrebat de moartea brutală a unui dezertor mercenar din grupul Wagner.

Peskov a susținut că nu se știe dacă informația este una adevărată, însă nu e treaba administrației prezidențiale ruse. Cu toate acestea Evgheni Prigojin a părut să recunoască veridicitatea imaginilor video, făcând referire la o moarte de câine, pentru un câine.

„Nu este treaba noastră”

Fiind întrebat despre moartea unui dezertor din gruparea de mercenari Wagner, căruia i-a fost zdrobit capul cu un baros, Dmitri Peskov a susținut: „Nu există niciun comentariu. Nu știm ce este, cât de adevărat este. Nu este treaba noastră”.

Potrivit deținutului ucis, el a fost „răpit de Kiev” și redat apoi Rusiei într-un schimb de prizonieri de război. În imagini, bărbatul are capul pus pe o cărămidă și legat cu scotch.

La rândul său, Evgheni Prigojin a vorbit despre moartea fostului membru al grupării Wagner, pe care el o și conduce, făcând referire la o moarte meritată, de câine.

El a părut să recunoască astfel veridicitatea filmărilor, după ce a fost întrebat, de asemenea, despre moartea terifiantă a dezertorului.

„În ceea ce-l privește pe cel care a fost ucis cu un baros, acest spectacol arată că nu și-a găsit fericirea în Ucraina, ci s-a întâlnit cu oameni neprietenoși, dar corecți. Cred că acest film se numește Câinele merită o moarte de câine”, a declarat el.

Dmitri Peskov a fost pus într-o situație similară în anul 2019, când a fost rugat comenteze o înregistrare video ce arăta execuția brutală a unui soldat sirian de către luptătorii Wagner.

Rușii nu comentează părăsirea regiunii Herson

Peskov a fost, de asemenea, întrebat despre vizita efectuată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în orașul Herson, eliberat recent. Numai că acesta a refuzat din nou să facă orice comentariu pe această temă, subliniind doar că acel teritoriu este al Federației Ruse. „Lăsăm fără comentarii. Știți că acesta este teritoriul Federației Ruse”, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit HotNews.ro.

blank
blank