Politic, Stiri

Reacția HALUCINANTĂ a purtătorului de cuvânt al BEC, întrebat dacă s-au verificat semnăturile

Biroul Electoral Central (BEC) a realizat doar o analiză de fond a listelor de semnături şi s-a bazat pe buna-credinţă a candidaţilor în ceea ce priveşte veridicitatea semnăturilor, fără a le număra bob cu bob, a anunțat Marian Muhuleț, purtătorul de cuvânt BEC, scrie Adevarul.

bec_semnaturi_03544400

Pentru ca o persoană să poate intra în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat, Legea 370/2004, privind alegerea preşedintelui României, prevede ca dosarul de candidatură să fie însoţit de cel puţin 200.000 de semnături de susţinere. Cei 14 candidaţi validaţi de Biroul Electoral Central au adunat împreună 7.651.660 de semnături. Numărul alegătorilor cu domiciliul în România înscrişi în Registrul electoral este de 18.313.698. Dacă raportăm numărul de semnături  la această cifră rezultă că aproape un român din doi cu domiciliul în ţară a semnat pentru susţinerea unui candidat.

Contactat de „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că din cauza timpului limitat nu este posibilă decât o verificare a „formei listelor de semnături“. „Semnăturile au fost verificate de cei 14 membri BEC. Vă daţi seama că în cele 48 de ore ar fi fost imposibil să verificăm veridicitatea fiecărei semnături în parte. Cu alte cuvinte, calitatea semnăturilor nu o putem verifica, pentru că nici nu avem la dispoziţie un sistem informatic care să ne permită acest lucru“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al BEC.

blank