Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a anunţat pe facebook că. dacă dacă expertiza făcuta la laboratorul din Italia nu este luată în seamă, va discuta cu constructorul şi în cel mai scurt timp va schimba membrana acoperișului Arenei Naționale, pentru a putea lua autorizația de securitate la incendiu și pentru a putea redeschide Marele Stadion. Pe de altă parte, Ministerul Dezvoltării îl acuză pe primarul interimar al Capitalei de dezinformare în cazul avizelor necesare redeschiderii Arenei Naţionale şi susţine că agrementul tehnic a fost eliberat de minister din 16 februarie, însă pe 4 martie s-a solicitat modificarea acestuia.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat, vineri, vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională.

„S-au făcut niște teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut niște teste într-un laborator în Italia — un laborator acreditat și notificat la Bruxelles — a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016. Așteptăm de la Ministerul Dezvoltării să îl analizeze și în funcție de decizia pe care o va lua, să vedem: avem agrement sau nu”, a spus edilul, joi.

Citeste si...
Ministrul energiei anunţă cutremur la Electrica

Ce spune DÂNCU

Remintim că Vasile Dîncu a declarat recent că stadionul poate fi redeschis, dar Primăria Capitalei refuză să îşi dea acordul.

„Există în acest moment toate condiţiile pentru ca să se desfăşoare meciul la Bucureşti, meciul cu Spania în 27 martie, este numai problema acceptului Primăriei. Am încercat şi alte soluţii în acel moment ca să-l convingem, ne-am asumat responsabilitatea – Ministerul pe care îl conduc, Ministerul de Interne, ISU şi toţi ceilalţi, inclusiv Federaţia Română de Fotbal”, a precizat vicepremierul. Strategia lui Vasile Dâncu o copiază perfect pe cea a lui Adrian Năstase, pe vremea când era prim-ministru și când comunica public faptul că Primarul Capitalei de la ora respectivă, Traian Băsescu, are toată susținerea financiară a Guvernului, care trebuia să co-finanțeze repararea străzilor din București, alături de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Doar Băsescu, în declarațiile lui Năstase, nu purcede să facă reparațiile necesare. A fost nevoie de declarațiile publice ale Băncii Europene, legate de faptul că nu poate elibera tranșele de finanțare pentru reconstrucție și reparare, tocmai pentru că Guvernul n-a eliberat banii.