Răzvan Marin face 23 de ani pe 23 mai şi este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti români. Suporterii îl apreciază pentru fotbalul jucat, pentru modul în care munceşte şi pentru comportamentul său impecabil. Este şi printre cei mai valoroşi, valoarea sa urcând la 9 milioane de euro după transferul la Ajax. A fost totuşi un moment de derapaj, din care probabil că a învăţat foarte multe.

A avut şi noroc, pentru că implicat era un fost fotbalist, unul enorm, care ştie că uneori vezi negru în faţa ochilor şi poţi avea reacţii pe care să le regreţi. Concret, în urmă cu mai mulţi ani, când Liţă Dumitru era antrenor la lotul de juniori U 18, Răzvan Marin l-a înjurat pe fostul jucător al Rapidului şi al Stelei, supărat că l-a scos din echipă. Nu în faţă, dar Dumitru a aflat. L-a înţeles şi nu i-a purtat pică.

“Mă bucur foarte tare pentru Răzvan. Este un copil foarte talentat. La lotul naţional de juniori, când am fost, el era şeful generaţiei. La început am avut puţine divergenţe. Când m-am dus prima oară la echipa naţională, am spus ‘dom’ne, fac şi eu o selecţie’. Şi după aia îmi dau cu părerea. Şi la un meci l-am schimbat, am jucat cu Moldova, cred, şi l-am schimbat după pauză. Şi după meci mi-a spus Chihaia, dom’ne, te-a înjurat de te-a spurcat. În sfârşit…”, a explicat Liţă Dumitru în această dimineaţă, la Digi Sport Matinal.

Cum a reacţionat Liţă Dumitru când a aflat că Răzvan Marin l-a înjurat
“Am trecut cu vederea şi la următoarea convocare i-am spus, ‘băi, Răzvane, vezi că nu mulţi ca mine ai înjurat. Şi nu-i frumos, nu-i omenesc. Ai jucat bine? Nu? Păi, atunci?’ A fost o perioadă scurtă, s-a încadrat după aia şi bravo lui că a ajuns unde a ajuns. Eu sunt mândru că am avut la mine în grupă un copil care se duce în Europa şi pleacă pe bani mulţi şi pleacă în glorie”, a mai spus Dumitru la “Matinal”.

Ajax nu vrea să-l lase pe Răzvan Marin la Euro 2019 U21
Cel mai în formă jucător român al momentului s-a transferat recent la Ajax Amsterdam de la Standard, pentru 12,5 milioane de euro, dar această mutare pare să-i blocheze drumul spre Campionatul European U21, care va avea loc în iunie, în Italia şi San Marino.

Pentru că Euro 2019 nu este dată oficială UEFA, Răzvan va putea fi blocat de olandezi, aşa că el va putea fi prezent doar la meciurile jucate de prima echipă a României pentru Euro 2020, cu Norvegia şi Malta. Doar printr-o minune, Ajax va fi de acord să-l lase pe Răzvan şi la Euro 2019 Under 21.