Răzvan Marin (24 de ani), integralist la Cagliari în meciul pierdut contra liderului AC Milan, scor 0-2, în runda cu numărul 18 din Serie A, este apreciat pentru activitatea sa de până acum.

Când ar putea ajunge Răzvan Marin la Inter Milano
Presa din Italia a anunțat recent că internaționalul român a intrat pe ”radarul” celor de la Inter Milano, acolo unde este legitimat și Andrei Radu. Tehnicianul Antonio Conte îl consideră o soluție pentru a-i lua locul lui Marcel Brozovic, mijlocașul care a anunțat că vrea să plece de la echipă la finalul acestui sezon.

Marin a ajuns în Italia, sub formă de împrumut de la Ajax, dar la vară cei de la Cagliari ar trebui să le achite olandezilor suma de 10 milioane de euro.

Performanțele jucătorului român i-ar putea ajuta pe reprezentanții clubului sardin să ceară, la rândul lor, pentru Marin o sumă cuprinsă undeva între 15 și 20 de milioane de euro, sumă care ar fi pe placul celor de la Inter, dacă internaționalul român, născut în 1996, ar continua cu acest nivel de performanță până la finalul sezonului, susține calciomercatoweb.it.

Cagliari a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în Serie A și ocupă locul 17, ultimul salvator, cu 14 puncte. În runda următoare, formația lui Răzvan Marin va juca pe terenul celor de la Genoa.

Cine e Răzvan Marin
Răzvan Marin a semnat pe 31 august 2020 un contract cu clubul italian Cagliari, sub formă de împrumut de la Ajax, cu drept de cumpărare definitivă. Internaţionalul român a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2025 cu rossoblu.

Răzvan Marin, fiul fostului fotbalist Petre Marin, s-a născut la Bucureşti pe 23 mai 1996 şi s-a format ca jucător la Academia Hagi, debutând în Liga I la doar 17 ani sub culorile echipei FC Viitorul. A adunat 85 de meciuri şi 10 goluri pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi în acea perioadă, contribuind la câştigarea titlului de campioană a României în sezonul 2016-17.

În ianuarie 2017 s-a transferat în Belgia, la Standard Liege, unde a avut prestaţii apreciate, câştigând Cupa Belgiei în sezonul 2017-18. În două campionate şi jumătate a strâns 104 meciuri pentru Standard în toate competiţiile, marcând 18 goluri şi furnizând 22 de pase decisive. Evoluţiile sale i-au adus transferul la Ajax, pentru 12,5 milioane de euro în 2018, însă nu a reuşit să se impună la ”lăncieri”, pentru care a disputat 17 partide.

Răzvan Marin a debutat pe 8 octombrie 2018 la naţionala României, cu gol, în meciul cu Armenia (5-0). A adunat 21 de selecţii în prima reprezentativă.