Răzvan Lucescu
Sport

Razvan Lucescu a refuzat sa fie antrenorul Naționalei

Răzvan Lucescu (52 de ani) a refuzat propunerea Federației Române de Fotbal de a prelua echipa națională a României, scrie GSP. Refuzul vine în contextul în care clubul la care este în prezent antrenor, PAOK nu l-a lăsat să plece, iar clauza din contract este una uriașă.

Răzvan Lucescu nu acceptă propunerea de a antrena echipa națională

Răzvan Lucescu s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, și cu Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, într-un restaurant din Salonic.

Reprezenții Federației au dorit să afle dacă Lucescu este dispus să preia echipa națională, dar au plecat „cu mâna goală” de la întâlnirea cu fostul selecționer, potrivit presei locale.

Răzvan a semnat cu PAOK un contract valabil până în vara anului 2024. Răzvan Lucescu are o clauză de reziliere în angajamentul cu PAOK, de 7 milioane de euro.

Alături de Răzvan, Federația Română de Fotbal îl are pe lista pentru înlocuitorul lui Mirel Rădoi la echipa națională și pe Edi Iordănescu, care, spre deosebire de fiul lui Mircea Lucescu, are avantajul de a fi liber de contract, statut căpătat după despărțirea FCSB. Răzvan a mai fost selecționerul României, însă în timpul conducerii lui Mircea Sandu, în perioada aprilie 2009 – iunie 2011.

La primul mandat pe banca primei reprezentative, Răzvan a stat pe banca României timp de 21 de meciuri, înregistrând opt victorii, cinci remize și opt înfrângeri.

Răzvan a antrenat echipa națională în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, când România a ratat calificarea, și în primele șase meciuri din campania pentru EURO 2012, turneu final, de asemenea, ratat de prima reprezentativă.