Răzvan Burleanu
Featured, Sport

Răzvan Burleanu afirmă că Euro 2020 constituie o oportunitate unica pentru țara noastră

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că pentru Bucureşti ar fi fost o pierdere uriaşă dacă nu ar mai fi găzduit meciuri la Euro-2020, însă a subliniat că trofeul de la Arena Naţională este garanţia că România va avea partide la competiţie.

„Au fost şapte ani de sacrificii, în care am schimbat şapte guverne, şapte miniştri ai sportului şi mai mulţi primari ai Capitalei. Îi suntem recunoscători ministrului Novak pentru toată dedicarea, ca Bucureştiul să nu fie pe lista scurtă la Dublin sau Bilbao. Ar fi fost o pierdere uriaşă pentru noi. Trofeul este garanţia că vom găzdui meciuri aici. Euro reprezintă o oportunitate unică pentru România, mai ales la nivel de infrastructură. Peste 20-30 de ani, vom vedea că este moştenirea cea mai importată. Infrastructuta este importantă şi nu reprezintă un moft, nu trebuie să trecem cu vederea că ieri un copil de 10 ani a murit în apropierea uui stadion de fotbal. E nevoie de investiţii în infrastructură. Cât priveşte acest proiect, în urmă rămâne şi un aeroport. Avem datoria să continuăm acest proiect. Euro reprezintă şi oportunitatea unică de a ajuta copiii să vină la fotbal. În 2026, vreau să vorbim despre 600.000 de români care joacă fotbal în ţara noastră. Ne bucurăm că am primit garanţia Guvernului de a avea 25 la sută din spectatori la meciurile de la Bucureşti”, a declarat Răzvan Burleanu.

Trofeul Euro-2020 a ajuns la Arena Naţională, după un periplu prin Capitală, alături de ambasadorii Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo şi Miodrag Belodedici.

Trofeul Euro-2020 a fost primit de Dorinel Munteanu, la Primăria Capitalei, i-a fost înmânat apoi Gabrielei Szabo la Piaţa George Enescu, iar apoi lui Miodrag Belodedici.

Trofeul Henri Delauney are 8 kilograme şi este din argint.


blank