Războiul se apropie periculos de România. Avioane rusești
Actualitate

Războiul se apropie periculos de România. Avioane rusești cu arme hipersonice vor patrula Marea Neagră. Putin: Sunt înarmate cu complexe Kinzhal

Războiul se apropie periculos de România. S-a raportat că 10 luptători-interceptori din modificarea MiG-31K Kinzhal sunt în serviciu experimental de luptă în Districtul Militar de Sud

Războiul se apropie periculos de România. Moscova anunță că avioane cu arme hipersonice vor patrula Marea Neagră. Forțele Aerospațiale Ruse vor patrula permanent spațiul aerian neutru deasupra Mării Negre cu aeronave MiG-31 echipate cu complexul hipersonic Kinzhal, a declarat președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

„Acesta nu este o amenințare, ceea ce anunț acum – la instrucțiunile mele, Forțele Aerospațiale încep să patruleze permanent în zona neutră a spațiului aerian de deasupra Mării Negre, iar aeronavele noastre MiG-31 sunt înarmate cu complexe Kinzhal. Se știe că au o autonomie de peste 1.000 km”, a declarat Putin miercuri reporterilor.

„Am avertizat că aceasta nu este o amenințare, dar vom exercita controlul vizual, controlul cu armele a ceea ce se întâmplă în Marea Mediterană”, a spus președintele rus.

„Kinzhal” este un complex de aviație cu o rachetă aerobalistică hipersonică de înaltă precizie, creată pe baza luptătoare-interceptoare cu rază lungă de acțiune modernizată MiG-31. Potrivit armatei ruse, este capabil să lovească ținte la o distanță de peste 2 mii de km, fiind în același timp garantat să depășească toate sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă existente și dezvoltate.

S-a raportat că 10 luptători-interceptori din modificarea MiG-31K Kinzhal sunt în serviciu experimental de luptă în Districtul Militar de Sud; din aprilie 2018. În plus, armata rusă a anunțat planuri de a echipa Regimentul Kansky din teritoriul Krasnoyarsk cu aceste complexe până în 2024.

Aviația cu rază lungă de acțiune a Forțelor Aerospațiale Ruse includea un regiment înarmat cu sistemul de rachete de aviație hipersonică Kinzhal bazat pe aeronave MiG-31, a declarat comandantul aviației, Serghei Kobylash, într-un interviu pentru ziarul Krasnaya Zvezda în decembrie 2022.

blank