Războiul
International

Războiul lovește într-una din cele mai profitabile industrii din Rusia. Spectrul șomajului bate la ușă

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, în urmă cu mai bine de 300 de zile lovește unde nici nu te gândești. O întreagă industrie din Rusia are de suferit din cauza lipsei bărbaților care au fost mobilizați pe front. Veniturile angajaților sunt din ce în ce mai mici, iar spectrul șomajului se arată la fereastră. Cu toate acestea, oficialii de la Moscova se arată total nepăsători.

Războiul lovește într-una din cele mai profitabile industrii din Rusia

Cluburile de striptease din Rusia suferă din lipsă de clienți, după ce majoritatea bărbaților tineri, dintre care se recrutau clienții au ajuns pe front, în Ucraina, ori au părăsit țara. Industria dansului exotic, așa cum mai este numită, este în suferință după decretarea mobilizării pentru război. Iar ce mai bine o simt dansatoarele din Moscova care au rămas atât fără clienți, cât și fără bacșișurile pe care le primeau de la amatorii de dansuri în poală.

Lucrurile au început să meargă rău în cluburile de dans la bară cam din luna septembrie, după ce Vladimir Putin a semnat celebrul decret de mobilizare. Situația provoacă nemulțumiri dansatoarelor, dar și fiscului care colecta venituri importante din această activitate.

Situația a fost relatată de canalul rusesc independent SOTA. Este vorba despre același canal media care aducea la cunoștința opiniei publice că Rusia intenționează să-i recruteze pe migranții străini care au venit să lucreze în această țară.

Un cercetător independent, Chris Owen, a relatat că mobilizarea ordonată de Vladimir Putin pe 21 septembrie a lovit puternic în industria cluburilor erotice. Piața acestor stabilimente, de striptease, din Moscova, au mult mai puțini clienți decât în trecut. Iar multe dansatoare au fost nevoite să renunțe la meserie și să se reorienteze profesional. Aceasta deoarece veniturile lor s-au redus simțitor după ce armata i-a ridicat pe bărbați și i-a trimis să lupte pe frontul din Ucraina.
Războiul

Partea plină a paharului văzută de dansatoare

Canalul SOTA relatează că războiul din Ucraina are impact asupra cluburilor de dans erotic pare să fie mult mai complicat decât se credea anterior. Deși se confruntă cu o reducere a numărului de clienți și, implicit a veniturilor, totuși unele

dansaroare văd și partea plină a paharului. Acestea spun că, odată cu mobilizarea, au scăpat și de clienții cu comportament nepotrivit.

„Noi îi împărțim pe bărbați în cei adecvați și cei nu chiar. Și, să fiu sinceră, cei din a doua categorie lipsesc în cea mai mare parte acum. Probabil sunt la război. La sfârșitul lunii septembrie și în octombrie la noi au venit băieți care ne-au spus «Asta e, de mâine trebuie să luptăm, haide, dansați pentru noi». Dar în mare pentru noi a devenit mai liniștit să lucrăm. Cei mai neplăcuți clienți nu mai au timp pentru striptease acum”, a relatat una dintre dansatoare.

Situația pare să se fi îmbunătățit în preajma sărbătorilor, deși per ansamblu lucrurile stau prost. Proprietarii cluburilor de striptease spun că în ultimele zile a crescut numărul celor care trec pragul stabilimentelor pentru „tradiționala” vizită la dansatoare, înaintea Anului Nou.

blank