Politic, Stiri

RĂZBOIUL dintre Mircea Diaconu şi ANI, la final

Războiul crâncen dintre Mircea Diaconu şi Agenţia Naţională de Integritate ia astăzi sfârşit. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor decide dacă Parlamentul European va fi sesizat în cazul lui Diaconu. ANI susţine că Mircea Diaconu nu este compatibil să ocupe funcţia de europarlamentar, iar oficialii de la Bruxelles trebuie înştiinţaţi.

mircea_diaconu_56446600_36843900

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu, membru al grupului ALDE din Parlamentului European, a fost ales luni vicepreședinte al Comisiei de cultură și educație a legislativului european (CULT). Din această poziție, eurodeputatul afirmă că se va ocupa de mai multe proiecte rămase nefinalizate, printre care „unul fabulos” privind cinematografia.

„Am parcurs rapid proiectele legislaturii trecute, unele neterminate încă, subiecte interesante venite de la Comisie și am notat cel puțin patru subiecte fabuloase acolo care mă încântă. Încep cu cinematografia, e un proiect pe cinematografie fenomenal. Problema nu este să faci filme, ci să le vinzi, iar noi asta nu știm; noi facem filme geniale, dar nu le vindem și asta e ceea ce mă pasionează la nivel european cu adevărat”, a declarat Diaconu pentru presa română.

El s-a declarat foarte încântat din noua poziție ca fiind un punct strategic din care „poate să miște niște roți pentru cultura europeană”.

blank