Războiul din Ucraina
International

Războiul din Ucraina va avea „un ritm redus” timp de câteva luni

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Războiul din Ucraina va fi „la un ritm redus” timp de câteva luni, conform unor declarații venite din zona servicilor secrete americane. Ritmul redus este determinat de dorința celor două tabere de a câștiga timp pentru aprovizionare.

Directorul National Intelligence, Avril Haines, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze, astfel că luptele zilnice vor încetini în următoarea perioadă, potrivit Sky News.

Experții militari americani în domeniul informațiilor susțin că în următoarele luni va exista un ritm redus al  Războiul din Ucraina.

Avril Haines, director al National Intelligence, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, astfel că luptele zilnice vor încetini.

Ea a spus, totuși, că nu există dovezi ale unei voințe ucrainene reduse de a rezista, în ciuda atacurilor asupra rețelei electrice și a altor infrastructuri critice pentru iarnă.

Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului

Ea a declarat în cadrul Forumului național anual de apărare Reagan din California: „Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului … și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”.

Ea a spus că există totuși o întrebare cu privire la modul în care va arăta o nouă contraofensivă post-iarnă pentru ruși.

„De fapt, avem destul de mult scepticism cu privire la faptul că rușii vor fi sau nu vor fi de fapt pregătiți să facă acest lucru.

„Mă gândesc mai optimist pentru ucraineni în acest interval de timp”.

Ea a spus că economia Kievului a avut de suferit foarte mult, descriind-o ca fiind „devastatoare”, dar a adăugat că ea crede că președintele rus Vladimir Putin a fost surprins că forțele sale nu au realizat mai mult din punct de vedere militar.

„Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt… vedem lipsuri de muniție, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”,

Și a mai spus că Rusia pare să își epuizeze stocurile militare „destul de repede”.

blank