Războiul din Ucraina
International

Războiul din Ucraina. Situația de pe frontul de est se agravează. În celelalte sectoare, forțele de apărare ucraineană obțin victorii

Războiul din Ucraina. Armata ucraineană din estul țării nu doar apără, ci și contraatacă, a declarat general-colonelul Alexandru Sîrskii, comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, în urma unei vizite la unitățile militare care operează pe sectoarele cele mai tensionate a frontului.

Acest lucru a fost raportat pe 4 iunie de Centrul Media Militar din subordinea Ministerului Apărării al Ucrainei.

Războiul din Ucraina. Situația în direcția estică devine din ce în ce mai complicată, dar în unele sectoare ale frontului există un avans al forțelor de apărare ale Ucrainei”, a spus Sîrskii, citat în mesaj.

Centrul media a explicat că acum inamicul, după ce și-a consolidat grupările cu detașamentele de asalt „Ștorm Z”, constând din prizonieri antrenați pentru operațiuni de asalt în lagăre speciale, a trecut la desfășurarea de operațiuni ofensive în zonele Maksiutovka, Novoselovska, Kuzemovka, Makeevka, Belogorovka, încearcând să treacă prin apărare și să dezvolte ofensiva. Luptele în aceste zone continuă aproape non-stop.

Războiul din Ucraina. Planificarea atacurilor și contraatacurilor duc la victorii

În același timp, Sîrskii a subliniat că sub condiția unei planificări atente, a pregătirii minuțioase a personalului militar, a acțiunilor coordonate ale sediului și subunităților, „nici un avantaj numeric nu ajută inamicul”.

Prin urmare, este crucial ca forțele militare să aibă o planificare atentă, să efectueze pregătiri riguroase, să se antreneze în mod adecvat și să coordoneze acțiunile între sediul și subunități. Aceste elemente pot compensa un deficit numeric și pot duce la obținerea succesului în fața unei forțe inamice superioare numeric.

Ca exemplu de astfel de muncă, el a remarcat acțiunile Brigăzii 92 Separate Mecanizate, care nu numai că a respins un atac inamic în direcția Svatov, dar și a contraatacat cu succes și a avansat cu 400 de metri.

El a menționat, de asemenea, acțiunile de succes ale personalului militar al brigăzii 80 de asalt aerian separat, care „în fiecare zi, pas cu pas, acțiuni tactice competente au eliberat o zonă semnificativă a teritoriului din zona Pădurea Ivanovski”.

„În cursul comunicării live cu comandanții unităților, am dezvoltat și implementăm noi abordări și o viziune a succesului timpuriu în anumite sectoare ale frontului”, a spus Sîrskii.

blank