Kiev
International

Războiul din Ucraina. Bombardamentele se intensifică în zona Kiev. Au fost atacuri şi la Harkiv şi Lviv

Sirenele au sunat din nou la Kiev în dimineața celei de-a 52-a zile a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, anunţând noi atacuri aeriene.

O explozie s-a produs sâmbătă dimineața în districtul Darnytskyi, în zona de sud-est a capitalei, pe malul râului Dnipro, a anunţat primarul din Kiev, Vitali Klitschko, pe platforma Telegram. Ruşii au atacat cu rachete uzina de armament Vizar, de lângă Kiev. Această fabrică a produs rachetele Neptun cu care ucrainenii susţin că au reuşit să lovească crucișătorul „Moscova”, nava amiral a ruşilor, emblema Flotei din Marea Neagră scufundată joi.

O persoană a fost ucisă și alte câteva rănite în atacul cu rachete lansat de ruși sâmbătă dimineața, la Kiev, a mai anunţat primarul Vitali Klitschko.

Primarul din Kiev a adăugat că medicii luptă pentru vieţile celor care au fost răniţi.

Vitali Klitschko a reamintit că generalii ruşi au ameninţat cu rachete asupra Kievului ca răspuns

Apărarea antiaeriană încerca să protejeze oamenii, a adăugat Kliciko într-un mesaj pe Telegram, „dar inamicul este nemilos”.

Explozii au fost auzite, sâmbătă, la primele ore în capitala Ucrainei, Kiev, şi în oraşul din vest Lviv.Kiev

Bombardamentele continuă şi în Harkiv. O persoană a fost ucisă și alte 18 rănit în atacurile cu rachete rusești care au lovit sâmbătă zona de nord-est din regiunea Harkiv.

Imagini publicate sâmbătă de Nexta arată doi oameni fugind pe străzi chiar înainte ca obuzele lansate de rușii să lovească zona respectivă. Din fericire, oamenii au reușit să fugă înainte ca obuzul să se înfigă în asflat.

În regiunea Dnipro, rachetele ruşilor au lovit o fermă de pui. Din fericire, ferma era abandonată și nu au fost înregistrate victime.Kiev
Soldaţii lui Vladimir Putin au atacat cu rachete şi rafinăria de petrol din Lisichansk, a anunțat sâmbătă guvernatorul regiunii Luhansk, Serghei Gaidai. Imagini cu explozia au fost publicate de Nexta pe Twitter.Kiev

blank