Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Războiul din PSD, pauză de Ziua Unirii

După ce s-au răfuit trei zile şi s-au atacat extrem de dur, social-democraţii şi-au luat liber de 1 decembrie.

06-psd-465x390

Frăţie mafiotă”, „partid de vagabonzi”, „frăţia banului” sau „dezgust” sunt doar câteva dintre cuvintele pe care leau folosit social-democraţii în acest weekend, pentru a se ataca reciproc. Apelul lui Sebastian Ghiţă la retragerea lui Ion Iliescu, urmat de demisia deputatului, a declanşat un lung şir de replici. Mai mult, după ce au discutat la şedinţa Comitetului Executiv despre faptul că reţelele de socializare au avut o contribuţie majoră la pierderea alegerilor, acum s-au trezit ei înşişi că folosesc acest mijloc de comunicare pentru a-şi regla conturile. Liviu Dragnea s-a dezlănţuit la adresa lui Geoană, despre care a spus că este captiv „unei frăţii mafiote”. „Marian Vanghelie a încercat să facă din acest partid un partid de vagabonzi. (…) Mircea Geoană este în continuare captivul unei frăţii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu. Este frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne (în 2009, n.red.)”, a povestit Dragnea.

„Dragnea să-şi facă partid cu Ghiţă”

Dragnea a relatat chiar că a fost convocat în biroul lui Geoană, în 2009, pentru a numi oamenii acestei „frăţii” în fruntea Serviciului de Informaţii al MAI. În replică, Geoană a sugerat că Dragnea a fost, de fapt, schimbat la presiunea lui Traian Băsescu și a lansat un avertisment pentru „frăția banului”, în perspectiva Congresului. „Bucurați-vă cât mai aveți timp! Cel târziu în martie, veți fi toți șomeri!”, le-a transmis Geoană rivalilor săi din PSD. Senatorul l-a mai acuzat pe Dragnea că, după alegeri, a făcut un turneu prin țară pentru a-i convinge pe șefii de organizații că trebuie dat afară din PSD.

Deşi exclus din partid, senatorul a anunţat că va veni la Congres pentru a-şi prezenta proiectul politic, iar, în caz de eşec, va pune bazele unei noi construcţii. În această săptămână, el va lansa o platformă de stânga. Critici dure la adresa lui Dragnea au venit şi din partea eurodeputatului Cătălin Ivan, care s-a declarat „dezgustat” de faptul că preşedintele executiv i-a luat apărarea lui Sebastian Ghiţă, afirmând că acesta are dreptate atunci când vorbeşte despre necesitatea de a scăpa de „eticheta de comunist”.