International

Război în Ucraina, ziua 867. Rusia, cel mai grav atac aerian din ultimele luni

Război în Ucraina, ziua 867. Secretarul general al ONU a condamnat atacurile ordonate de Putin. Antonio Guterres a precizat că aceste lovituri „sunt interzise de dreptul internațional” și ar trebui oprite. Între timp, Kievul amenință că va oferi o replică trupelor rusești.

Război în Israel, ziua 867. Atacurile ordonate de Putin, condamnate

În ultimele ore, Rusia a lansat mai multe atacuri dure pe teritoriul Ucrainei, unul dintre acestea vizând și un spital de copii. Loviturile coordonate de soldații lui Putin nu au rămas fără ecou. Liderul de la Kremlin a fost aspru criticat pentru aceste decizii, notează AFP.

Război în Ucraina

„Lansarea de atacuri împotriva civililor este interzisă de dreptul internaţional, iar astfel de atacuri sunt inacceptabile şi trebuie să înceteze imediat”, a transmis reprezentantul ONU.

Mesajul lui Zelenski

În urma atacurilor masive, Volodimir Zelenski a dat asigurări că armata sa va oferi o replică la fel de dură. În urma loviturilor puternice, un spital de copii a fost avariat. Pacienții au fost scoși în curtea unității, în încercarea personalului de a-i proteja.

„A fost înfricoşător. Nu puteam să respir, încercam să îl acopăr (pe copilul meu). Încercam să îl acopăr cu această pânză pentru a putea respira”, a declarat Svitlana Kravcenko.

Înainte de discuțiile cu Tusk, cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru victimele ucise de loviturile Rusiei.

Război în Ucraina, ziua 867. Explicația Rusiei

Luni, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au confirmat atacurile, însă nu au precizat că acestea ar fi vizat unitatea spitalicească. În plus, rușii au transmis că Ucraina ar lansa informații false și că soldații lui Zelenski ar fi atacat singuri zona.

„Obiectivele loviturii au fost atinse. Obiectele atribuite au fost lovite”, au spus reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Loviturile au fost lansate de Rusia înainte cu o zi de summitul de la Washington. De altfel, decizia Kremlinului a fost aspru criticată și de SUA.

blank