bombe
International

Război în Ucraina, ziua 764. Atacuri cu bombe de mare „calibru”. Planurile unor spioni ruși, dejucate

Ruși au atacat oraşul ucrainean Harkov cu bombe ghidate. Au fost avariate şcoală şi o zonă rezidenţială. Autoritățile ucrainene au anunțat că cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 19 au fost rănite în bombardament. În același timp, au fost prinși doi agenţi ai serviciului rus de securitate (FSB), care pregăteau atacuri cu rachete asupra unităţilor militare, asupra turnului TV din Kiev şi asupra instalaţiilor energetice, a anunţat miercuri Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), informează Reuters.

Război în Ucraina, ziua 764. Atacuri cu bombe de mare „calibru” Doi agenți ruși de securitate ar fi pregătit bombardamente

bombe

Planurile a doi agenți ruși de securitate au fost dejucate, au anunțat oficialii ucraineni. Pentru a culege informaţii pe ascuns, unul dintre agenţii ruşi, inginer de procesare la o companie de prelucrare a alimentelor din Odesa, ar fi obţinut un loc de muncă ca expeditor la o companie ce furnizează alimente pentru armata ucraineană. Acesta le-a transmis ocupanţilor date despre opt locaţii ale Forţelor de Apărare ucrainene din Odesa.

Coordonatele erau ale uneia dintre universităţile militare, ale unei unităţi a Forţelor Aeriene, ale unui detaşament de pază maritimă al Serviciului de stat de pază a frontierei, ale unor unităţi ale Poliţiei Naţionale şi ale unor centre de recrutare teritoriale, menționează sursa amintită.

Potrivit anchetei, FSB avea nevoie de aceste informaţii pentru a ajusta atacurile repetate sau noi asupra centralei termice şi a turnului TV din Kiev.

Președintele Zelenski l-a demis pe secretarul Consiliului de Securitate

1

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis pe secretarul Consiliului de Securitate Naţională al Ucrainei, Oleksii Danilov. El l-a înlocuit cu şeful agenţiei sale de spionaj extern (SZRU), Oleksandr Litvinenko. Nu a fost oferit niciun motiv pentru aceste schimbări anunţate într-o serie de decrete formulate sec şi publicate pe site-ul Preşedinţiei, însă luna trecută preşedintele a procedat la o remaniere mai largă a conducerii armatei.

blank