Ramzan Kadîrov
International

Război în Ucraina, ziua 261. SUA și Germania trimit noi pachete militare Kievului. Ramzan Kadîrov susține că va pleca doar mort de pe frontul de luptă

Statele Unite au pregătit un nou pachet militar pentru Ucraina. De asemenea, și Germania a spus că va trimite Kievului mai multe sisteme de apărare. În acest timp, forțele armate ale Kievului au depus un omagiu pentru un voluntar britanic care a murit pe frontul de luptă. Ramzan Kadîrov susține că va lupta alături de Rusia pe front până va muri. Liderul cecen a făcut apel la toți musulmanii să se înroleze. Noi explozii au fost auzite în Melitopol

Departamentul de Apărare al SUA a anunțat că a pregătit un nou ajutor pentru Ucraina în valoare totală de 400 de milioane de dolari. Noul pachet va cuprinde pentru prima dată sisteme de apărare aeriană Avenger și rachete Stinger. Kievul va primi patru dintre aceste sisteme.

De asemenea, vor fi trimise și cantități mari de muniție suplimentară pentru sisteme de rachete HIMARS. La acestea se adaugă mortiere, rachete pentru sistemul antiaerian sol-aer Hawk, 100 vehicule multifuncționale, mii de obuze de artilerie de 155 mm, dar și 400 de lansatoare de grenade. De asemenea, și Germania s-a angajat să trimită Ucrainei ajutor militar suplimentar. Este vorba de trei sisteme de apărare antiaeriană de tip IRIS-T SLM şi rachete IRIS-T.

Unitatea militară voluntară ucraineană Stugan i-a adus un omagiu voluntarului britanic care a murit luptând împotriva forțelor rusești. Bărbatul a murit luptând împotriva forțelor rusești alături de ucraineni în teritoriile ocupate. „Un om plin de bunăvoință, un britanic curajos, Simon Lingard, a murit în regiunea Donețk. Un adevărat războinic care a părăsit Marea Britanie în cea mai dificilă perioadă pentru Ucraina și a venit să lupte împotriva răului rusesc împreună cu soldații noștri”, a transmis batalionul într-o postare pe canalul de Telegram.

Ramzan Kadîrov vrea să moară în războiul din Ucraina

Ramzan Kadîrov a postat un videoclip în care spune că-și dorește să moră în războiul din Ucraina. Șeful Republicii Cecene a fost filmat în timp ce mormăia în fața camerei detalii legate de „războiul sfânt”. Bărbatul abia ținea ochii deschiși, dar invita musulmanii să i se alăture.

„Îi invit pe toți musulmanii din Cecenia să ni se alăture, să creăm împreună batalioane și regimente. Vă voi hrăni, vă înarmez și voi avea grijă de voi, trebuie doar să luptați, să apărați interesele iubitului nostru profet, Coranul și țara”, a spus Kadîrov la începutul mesajului său. În plus, Kadîrov a făcut apel la cei care nu s-au alăturat încă războiului declanșat de Rusia să vină pe front pentru a lupta împotriva „sataniştilor şi fasciştilor”.

„Fiecare mamă și fiecare tată ar trebui să-și trimită fiii să apere interesele creștinilor și musulmanilor”, a spus liderul cecen. Mai mult decât atât, el a continuat prin a spune că musulmanii trebuie să se trezească și să demonstreze că sunt bărbați. „Trebuie doar să ocupăm pământul european, până când vom fi în genunchi pentru a cere iertare. Acesta este un război sfânt, acesta este un război sfânt și visez să mor în el, visez ca eu și copiii mei murim în el. Acesta este un război sfânt, dar nu vom muri până nu vă vom distruge”.

Forțele ucrainene se tem de noua față a regiunii Herson

Armata ucraineană a declarat că a recucerit porțiuni de teritoriu în Herson. Acest lucru s-a întâmplat după ce Moscova a ordonat o retragere parțială din zonă. Cu toate acestea, oficialii de la Kiev au avertizat că soldații ruși care se retrag ar putea transforma Hersonul într-un „oraș al morții” în drumul lor spre Rusia.

În același timp, au fost noi explozii în Melitopol. Patru „explozii puternice” au fost auzite în orașul ocupat de Rusia. Anunțul a fost făcut de primarul aflat în exil. Ivan Fedorov a distribuit pe rețelele de socializare o imagine cu un fum negru și gros care se ridică spre cer. Orașul din Zaporojie a fost unul dintre primele orașe care a fost ocupat de forțele ruse. De asemenea, a fost unul dintre cele mai bombardate.

blank
blank