armata
International

Război în Ucraina – 543. Armata ucraineană a spart frontul spre sud

În cursul zilei de sâmbătă, armata ucraineană a reușit să treacă de prima linie fortificată de apărare rusă, pe frontul de sud, spre Melitopol și țărmul Mării Negre.

Oficialii forțelor ucrainene au anunțat că în cursul zilei de sâmbătă, mai multe divizii s-au lansat într-un atac direct pentru eliberarea primului mare oraș ocupat de ruși, Tokmak.

Armata Ucrainei au depășit un câmp minat rusesc și au intrat în bătălia pentru eliberarea orașului Tokmak, anunță CBS News

Un oficial american a declarat publicației că forțele ucrainene au depășit un câmp minat rusesc la nord de Tokmak, și luptă acum cu prima linie de apărare rusă care deține orașul.

armata

Cu toate astea experții militari, susțin că eliberarea unor orașe precum Tokmak și avansarea în continuare către Melitopol vor fi o sarcină dificilă pentru armata ucraineană.

Piloții ucraineni se atrenează pe F16

Ministrul Apărării al Ucraine, Oleksii Reznikov a declarat că perioada minimă pentru pregătirea piloților este de 6 luni. Aceștia se vor antrena pentru a putea zbura pe avioanele de luptă NATO, F – 16.

Instructorii vor anunța finalizarea acestor exerciții atunci când vor vedea modul în care piloții, inginerii și tehnicienii ucraineni percep noi abilități și interacționează între ei.

Ministrul a refuzat să dezvăluie mai multe detalii despre exercițiile în sine, dar a adăugat că Țările de Jos și Danemarca se ocupă de această problemă.

Maia Sandu a mulțumit Ucraine

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a mulțumit în cursul zilei de sâmbătă, forțelor ucrainene, care reușesc să obțină victorii pe câmpul de luptă, și datorită cărora ”Moldova poate să trăiască în pace”.

„Trăim în pace datorită armatei ucrainene”, a spus Maia Sandu.

Autoritățile moldovenești doresc să rezolve conflictul transnistrean doar pe cale pașnică, iar în eventualitatea victoriei Ucrainei în războiul început de Rusia, poate apărea o oportunitate geopolitică pentru atingerea acestui obiectiv.

Rheinmetall va produce tancuri în Ucraina

Compania germană de arme Rheinmetall intenționează să înceapă întreținerea tancurilor în Ucraina, în zilele următoare, a declarat directorul general Armin Papperger.

Potrivit lui Papperger, primii doisprezece angajați ai fabricii care va funcționa în Ucraina au început pregătirea în Germania, iar alți doisprezece li se vor alătura ulterior. De asemenea, șeful concernului de arme a confirmat intenția de a începe cât mai curând producția de tancuri în Ucraina.

Citește și  Neliniştită! Miley Cyrus nu mai are cale de întoarcere!

armata

Rheinmetall a anunțat ca vrea să producă tancuri în Ucraina.

Rheinmetall a anunțat ca vrea să producă tancuri în Ucraina. Sursa foto: Telegram
„Se poate întâmpla rapid, există destule fabrici de tancuri bine echipate acolo încă din vremea sovietică”, a spus el,

Rheinmetall vrea să le închirieze, iar apoi să producă echipamente conform standardelor NATO pe una sau două linii de producție.

blank