Război în Israel
International

Război în Israel, ziua 63. Zeci de presupuși membri ai grupării teroriste Hamas, arestați de IDF

Război în Israel, ziua 63. Mai multe înregistrări video filmate în Gaza și distribuite pe rețelele sociale în ultimele ore arată cum Armata Israeliană (IDF) a prins un număr semnificativ de palestinieni, presupuși membri ai grupării teroriste Hamas.

Război în Israel, ziua 63. În cadrele respective, tinerii palestinieni sunt surprinși dezbrăcați până la lenjeria intimă, cu ochii legați și mâinile strânse la spate.

Într-un clip video, se poate observa cum un grup este escortat în spatele unui vehicul militar israelian. IDF nu a comentat încă aparentele arestări în masă.

Război în Israel, ziua 63. Fiu de ministru israelian, ucis în luptă

Gal Meir Eisenkot, fiul ministrului guvernamental israelian Gadi Eisenkot, a fost ucis în nordul Fâșiei Gaza, au anunțat Forțele de Apărare ale Israelului joi.

„Sergentul major (rez.) Gal Meir Eisenkot, în vârstă de 25 de ani, din Herlizya, soldat de luptă în Batalionul 699 al Brigăzii 551 a comandourilor rezerviști, a murit în luptă în nordul Fâșiei Gaza”, a declarat IDF într-un comunicat.

Tatăl său a fost șeful Statului Major General al IDF din februarie 2015 până în ianuarie 2018 și a servit în armată timp de patru decenii.

Doi înalți oficiali ai serviciilor de informații ale Hamas au fost uciși

Armata israeliană susține că a eliminat doi oficiali importanți ai serviciilor de informații ale organizației militante Hamas.

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt, a confirmat că avioanele de luptă ale armatei, coordonate de forțele armate și serviciul de securitate al Israelului, au efectuat operațiunea care a dus la moartea lui Abd Elaziz Rantisi, un înalt oficial al serviciilor de informații militare ale Hamas, și a lui Ahmed Ayyoush, membru al „sistemului de recunoaștere” al Hamas.

Război în Israel, ziua 63. Câți oameni au murit de la începutul războiului

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății din Gaza, 16.248 de persoane au pierit în ultimele două luni în urma atacurilor israeliene, din care 70% sunt femei, copii și adolescenți.

În paralel, cel puțin 94 de decese au fost înregistrate în Liban ca urmare a conflictelor transfrontaliere cu Israelul.

Război în Israel

Război în Israel

Război în Israel. Sursa foto: Facebook

Conform informațiilor furnizate de ONU, peste 1,9 milioane de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 85% din întreaga populație, au fost nevoite să-și părăsească locuințele ca urmare a conflictului armat.

În ceea ce privește situația de pe front, violențele și atacurile din partea Israelului continuă în zona Khan Yunis, situată în partea de sud a Fâșiei Gaza.

blank