Război în Israel
International

Război în Israel, ziua 268. Noi planuri pentru a învinge Hamas. Lupta se mută spre nord

Război în Israel, ziua 268. Iranul avertizează că un atac al Israelului în Liban va declanșa un „război distrugător”. Misiunea diplomatică iraniană la ONU a transmis că, deși Teheranul vede amenințările Israelului cu o acțiune militară în Liban ca fiind un „război psihologic”, „în cazul în care se lansează într-o agresiune militară pe scară largă, va urma un război distrugător”.

Război în Israel, ziua 268. „Gruparea Hamas, la un pas de a fi învinsă” 

De asemenea, comandantul forțelor aeriene israeliene a declarat că gruparea teroristă Hamas este aproape de a fi înfrântă. În plus, el afirmă că, în ciuda prelungirii războiului, armata este pregătită să mute lupta spre nord.

„Suntem în mijlocul celui mai lung război din istoria noastră de la Războiul de Independență”, a spus generalul-maior Tomer Bar la o ceremonie de absolvire a noilor piloți din forțele aeriene.

„Luptăm de aproape nouă luni fără răgaz, neobosit. Gruparea Hamas din Fâșia Gaza va fi învinsă în curând”, a spus el.

De la atacul violent comis de gruparea teroristă pro-palestiniană pe 7 octombrie 2023, Israel se află în război cu Hamas.

Cabinetul de război israelian condus de Benjamin Netanyahu a ripostat cu bombardamente violente asupra zonelor populate de civili palestinieni. Ca urmare, au fost aproape 40.000 de morți, aproximativ 20.000 de dispăruți, 82.000 de răniți și aproape 2 milioane de civili fără adăpost.

Război în Israel

SUA au trimis mii de bombe de 1.000 de tone de la începutul războiului din Gaza

Război în Israel ziua 268. Doi oficiali americani care au fost familiarizați cu o listă actualizată a transporturilor de arme au declarat că administrația Biden a trimis Israelului o cantitate considerabilă de muniții, inclusiv mii de bombe de 1.000 de tone și mii de rachete Hellfire, de la începutul războiului din Gaza, potrivit Reuters.

Conform celor doi oficiali, Statele Unite au transferat cel puțin:

– 000 de bombe MK-84 de 1.000 de tone,
– 500 de bombe de 250 tone,
– 000 de rachete Hellfire aer-sol ghidate,
  de bombe anti-buncăr,
-,600 de bombe aeriene cu diametru mai mic

În ciuda apelurilor internaționale de a reduce furnizarea de arme și a deciziei recente a administrației de a face o pauză în livrarea de bombe puternice, totalul indică faptul că nu a existat o scădere semnificativă a sprijinului militar american pentru aliatul său.

Această listă nepublicată a armelor care au fost trimise Israelului oferă cel mai actualizat și complet inventar al munițiilor care au fost trimise de la începutul războiului din Gaza.

Un oficial american a declarat că transporturile fac parte dintr-o listă mai largă de arme trimise în Israel de la începutul războiului din Gaza. Miercuri, un înalt oficial al administrației Biden a informat reporterii că, începând cu 7 octombrie, Washingtonul a furnizat Israelului muniții în valoare de 6,5 miliarde de dolari.

blank