Război în Israel
International

Război în Israel, ziua 231. Hezbollah amenință cu o nouă lovitură

Război în Israel, ziua 231. Liderul Hezbollah, libanezul Hassan Nasrallah, a lansat o amenințare asupra Israelului. Acesta a precizat că are „surprinze” pentru statul al cărui premier este Netanyahu.

Război în Israel, ziua 231. Hezbollah, pregătiri pentru o altă lovitură. De la începutul războiului, Hezbollahul a efectuat atacuri zilnice împotriva Israelului. Pentru a-şi susţine aliatul palestinian, liderul grupării a lansat o nouă amenințare.

Război în Israel

„Ne revine nouă să vorbim de surprize. El (Netanyahu) ar trebui să se aştepte (…) la surprize din partea noastră”, a transmis liderul partidului islamist.

Sute de agenți ai Hezbollah, eliminați

Premierul israelian a declarat că au fost eliminați mai mulți agenți ai partidului islamist.

„Am eliminat sute de agenţi ai Hezbollah. Avem planuri detaliate, importante şi chiar surprinzătoare pentru acest front din partea de nord.”, a spus Benjamin Netanyahu.

Război în Israel

În replică, șeful Hezbollah a amenințat Israelul.

„Aş vrea să le spun lui Netanhayu (…) şi guvernului inamic că am studiat şi am cântărit toate posibilităţile şi toate scenariile la care aţi putea recurge. Hamas v-a surprins, Yemenul v-a surprins, Irakul v-a surprins, la fel şi Iranul atunci când i-aţi bombardat consulatul din Damasc.”, a mai spus Hassan Nasrallah.

Război în Israel, ziua 231. Operațiunile militare din Rafah vor continua

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a decis că Israelul trebuie să „oprească imediat ofensiva sa militară şi orice altă acţiune desfăşurată în Rafah, care ar putea provoca grupului de palestinieni din Gaza condiţii de existenţă capabile să conducă la distrugerea fizică sau parţială a acestuia”.

Ulterior, Israelul a transmis că va continua operațiunile militare din orașul Rafah. Totodată, ministerul de externe a precizat că acestea nu „riscă distrugerea populației civile palestiniene”.

„Israelul nu a desfășurat și nu va desfășura acțiuni militare în zona Rafah care ar putea provoca populației civile palestiniene din Gaza condiții de existență ce ar putea duce la distrugerea fizică a acesteia, în totalitate sau în parte”, potrivit Ministerului de Externe.

În plus, instanța de la Haga a transmis Israelului să mențină deschis punctul de trecere de la Rafah. Prin frontiera dintre Egipt și Gaza intră ajutoarele umanitare în regiune.

„Israelul va continua să permită ca punctul de trecere de la Rafah să rămână deschis pentru intrarea asistenței umanitare dinspre partea egipteană a frontierei și va împiedica grupurile teroriste să controleze trecerea”, conform Ministerului de Externe israelian.

blank