International, Stiri

Război civil în Odesa?! 31 de morţi într-un incendiu la Odesa!

Drama s-a produs în timpul luptelor dintre separatişti şi activişti pro-Kiev

 Odessa 1

Cel puţin 31 de oameni au murit la Odesa, în sudul Ucrainei, într-un incendiu în clădirea Casei Sindicatelor, notează Reuters. Cauza incendiului nu a fost confirmată oficial. Incidentul a avut loc în timpul unor confruntări violente între separatiştii proruşi şi susţinătorii autorităţilor de la Kiev.

Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat că 31 de persoane au murit la Odesa, în urma unui incendiu izbucnit la Casa Sindicatelor din portul aflat la Marea Neagră, în sudul Ucrainei. Bilanţul a fost revizuit în scădere de la 38.

Mai mulţi oameni s-au sufocat, în timp ce alţii au murit după ce s-au aruncat pe geam, în încercarea de a scăpa de flăcări. Autorităţile locale nu au oferit deocamdată o cauză oficială a incidentului izbucnit în timpul unor confruntări violente între separatiştii proruşi şi activiştii ucraineni care susţin autorităţile de la Kiev.

odessa

Imaginile surprinse la faţa locului arată cum unii protestatari aruncă coctailuri Molotov spre clădire. Postul public de televiziune Russia Today susţine că în incendiu au murit demonstranţi anti-Kiev, incendiul fiind provocat de activiştii ucraineni. 

În paralel, alte cel puţin trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în confruntările izbucnite în oraş între grupuri proruse şi proeuropene, anunţă poliţia locală, citată de AFP. „Trei persoane au murit, iar 15 au fost rănite”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Bilanţul precedent era de un mort şi nouă răniţi. Violenţe au izbucnit vineri, în oraşul ucrainean Odesa, între militanţi proruşi şi grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev.

Incidentele au început când sute de militanţi proruşi purtând căşti de protecţie şi având bâte au atacat un grup de aproximativ 1.500 de manifestanţi proeuropeni, în centrul oraşului Odesa.

Forţele de ordine au încercat fără rezultat să ţină la distanţă cele două grupuri.

 

 

blank