Featured, Sport

Răspunsul organizatorilor de la Miami pentru Wozniacki, după scandalul iscat de tenismenă la meciul cu Monica Puig

Organizatorii turneului de la Miami au reacţionat la puţin timp după ce Caroline Wozniacki (27 de ani, 2 WTA) a povestit detalii incredibile care s-ar fi petrecut în timpul meciului pierdut în turul al doilea în faţa campioanei olimpice de la Rio de Janeiro, Monica Puig.

Daneza fostă lider mondial a scris, pe Twitter, că mai mulţi fani i-au ameninţat familia şi i-au pus pe oamenii din loja ei într-o situaţie stânjenitoare, iar răspunsul a venit de la James Blake, directorul turneului american. Fost număr 4 ATP, americanul a transmis că organizatorilor nu li s-a comunicat de existenţa vreunei probleme de genul celei semnalate de Wozniacki: “Securitatea jucătorilor este prioritatea noastră numărul 1. Seara trecută, meciul dintre Caroline şi Monica s-a desfăşurat în faţa unui public înflăcărat şi zgomotos. Eu cred că nimeni nu ar trebui să îndure niciun fel de abuz pe teren, noi facem totul pentru a oferi un mediu sigur şi corect. În timpul meciului, am avut în tribune staff-ul turneului şi cel al WTA, precum şi forţele de securitate. Ei nu au fost martori şi nici nu li s-au semnalat ameninţări la adresa jucătoarelor sau familiilor lor. Dacă am fi fost informaţi, situaţia ar fi fost rezolvată imediat”, a spus Blake (39 de ani).

Printr-un mesaj postat pe contul personal de twitter la câteva ore după înfrângerea în trei seturi în faţa Monicăi Puig, daneza a atras atenţia asupra evenimentelor incredibile care s-au întâmplat în tribune vineri spre sâmbătă şi s-a adresat organizatorilor turneului, cărora le-a cerut să ia măsuri pentru ca o astfel de atmosferă să nu mai fie posibilă pe viitor: “Seara trecută, am pierdut un meci greu în faţa unei adversare grozave, Monica Puig, care-mi este şi o bună prietenă. Sunt conştientă că tenisul este un joc în care există câştigător şi pierzător. Cu toate acestea, în timpul meciului de seara trecută oamenii din public mi-au ameninţat familia, le-au dorit moartea mamei şi tatălui meu, m-au numit în moduri pe care nu le pot reproduce şi le-au spus nepoatei şi nepotului logodnicului meu să stea jos şi să tacă dracului din gură! Asta în timp ce forţele de ordine nu făceau nimic pentru a preveni, ba chiar acceptau aceste lucruri.

În incurajez mereu pe fani să fie alături de favoriţii lor şi să facă o atmosferă frumoasă, dar, când unele bariere sunt trecute, tenisul devine mizerabil pentru ambii competitori. Sper ca organizatorii turneului de la Miami să ia asta în serios, pentru că este un exemplu oribil pentru noile generaţii de fani şi jucători. Îi doresc Monicăi tot ce e mai bun pentru restul turneului”, a fost mesajul danezei.

Caroline Wozniacki (2 WTA) a fost eliminată în turul secund la Miami, scor 6-0, 4-6, 4-6, de Monica Puig (82 WTA), din Puerto Rico, deţinătoarea titlului olimpic cucerit în urmă cu doi ani, la Rio de Janeiro. Partida a durat o oră şi 58 de minute.

Înaintea meciului, daneza declara într-un interviu acordat în Miami că “dacă se află într-o zi bună, poate bate pe oricine”. “Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, am aşteptat mult acest moment. Nu am comis prea multe erori, am fost într-o zi bună. Caro e o jucătoare fantastică, am fost nevoită să rămân concentrată până la capăt”, a declarat Monica la finalul încleştării.