Volodimir Zelenski
International

Răspunsul lui Volodimir Zelenski la varianta să rămână cu o mini-Ucraină!

Volodimir Zelenski a anunțat că nu va încheia un acord de pace cu Rusia până când nu îi sunt restituite toate teritoriile deținute înainte de război. Tratatul de pace este condiționat de retragerea forțelor ruse la poziții de dinaintea invaziei, a spus președintele Ucrainei.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski este decis să lupte în continuare, până la retragerea completă a armatei ruse. El a afirmat că acesta este minimul pe care țara sa îl poate accepte.

„Pentru ca războiul să înceteze, Ucraina trebuie să își redobândească granițele de la 23 februarie. Am fost ales de popor ca președinte al Ucrainei, nu ca președinte al unei mini-Ucraine. Aceasta este o condiție foarte importantă”, a spus Zelenski, potrivit bbc.com.
blank
Totuși, Zelenski își dorește să se ajungă la o înțelegere între cele două țări. El a cerut reluarea dialogului diplomatic: „În ciuda faptului că ne-au distrus toate podurile, cred că nu toate podurile sunt încă distruse, la figurat vorbind”, a spus președintele Ucrainei. Liderii de la Kremlin au anunțat, de asemenea, că negocierile stagnează. Pe de altă, Volodimir Zelenski nu a adus în discuție Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Rusia se luptă în prezent pentru a prelua controlul deplin asupra orașului Mariupol. Există încă forțe ucrainene împreună cu câțiva civili în oțelăria Azovstal din sud-estul orașului, care a fost supusă bombardamentelor intense.Înlăturarea rezistenței din Mariupol ar înseamna cea mai mare victorie a Rusiei în cele două luni de război și i-ar oferi președintelui rus Vladimir Putin un motiv de sărbătoare pe 9 mai.

blank