Rareș Bogdan
Politic

Rareș Bogdan: PNL trebuie să decidă dacă-l mai susține pe Nicușor Dan

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că partidul va trebui să decidă dacă-l mai susține pe Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Rareș Bogdan s-a arătat nemulțumit de faptul că primarul a blocat mai multe proiecte imobiliare: „Eu mă bucur că dl Nicușor Dan vrea să facă ordine în investițiile imobiliare, dar nu poate bloca dezvoltarea Bucureștiului”. Liberalul a mai susținut că nu e corect nici ca Guvernul să dea „bani peste bani” municipalității, iar în București căldura să fie mai ieftină decât în alte orașe, deși bucureștenii au venituri mai mari.

Rareș Bogdan, despre Nicușor Dan: Trebuie să demonstreze

Întrebat dacă PNL îl mai susține pe Nicușor Dan, Rareș Bogdan a răspuns: „E o decizie pe care trebuie s-o ia PNL. Va trebui ca dl Nicușor Dan să demonstreze cu adevărat că înțelege exact ce se întâmplă și… Eu mă bucur că dl Nicușor Dan vrea să facă ordine în investițiile imobiliare, dar nu poate bloca dezvoltarea Bucureștiului, adică trebuie să existe, ca în cazul corporații versus firme românești, un echilibru extrem în atent”.

Bogdan îi reproșează lui Dan că nu înțelege nici situația cu gigacaloria

„Atât timp cât la Severin, un oraș mult mai sărac ca Bucureștiul, sau alte orașe, de la Iași la Ploiești, de la Slobozia la Buzău, gigacaloria costă un anumit preț, iar în București e cea mai ieftină.

Nicușor Dan nu înțelege că uneori poți să intri în faliment dacă intri cu prețuri extrem de mici și nu înțelegi că nu pot să existe 20 de orașe în care gigacaloria are un preț și în București se subvenționează de către Guvern și să dăm bani peste bani pentru a păstra gigacaloria la un preț subevaluat. Lucrurile astea trebuie discutate”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Acesta a mai precizat că, urmare a negocierilor din coaliție, Bucureștiul va avea prefect de la PSD, iar PNL va da subprefectul.