Actualitate, Stiri

Rareş Bogdan este propunerea PNL pentru şefia TVR

Marţi după-amiaza, acesta va fi audiat de comisiile de specialitate din Parlament

rares-bogdan-2

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, încă de luni, că au existat unele discuţii informale pentru ca omul de televiziune Rareş Bogdan să fie propus pentru şefia TVR.

Liderul PNL a afirmat că mai rămâne un subiect în discuţie validarea propunerii PNL pentru şefia TVR la nivelul Parlamentului, în persoana lui Rareş Bogdan. El a menţionat că subiectul susţinerii lui Rareş Bogdan la şefia TVR a fost discutat între liderii USL.

„În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu prin vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan”, a spus Antonescu.

Rareş Bogdan a declarat, în urmă cu doar câteva minute, că proiectul lui privind TVR prevede readucerea postului în atenţia opiniei publice prin dezbateri politice. I-ar vedea „pe sticlă” pe un Andrei Pleşu, Cristian Tudor Popescu sau alţi formatori de opinie care ar trebui să discute cu adevărat despre problemele societăţii civile. Nu ar plusa pe programe de divertisment pentru că TVR nu va putea concura niciodată cu posturi de televiziune ca Pro Tv sau Antena1.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ieri, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

Ulterior, el a fost întrebat dacă PSD nu îl va nominaliza pe Valentin Nicolau pentru a conduce interimar TVR. „Nu, aşteptăm propunerea colegilor liberali şi după aceea discutăm”, a mai spus Ponta. Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR se numărau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că o eventuală nominalizare a unui candidat pentru funcţia de preşedinte director-general al SRTv de către PSD ar însemna „o încălcare a unor înţelegeri care s-au făcut în baza algoritmului”.

 

blank