Rareș Bogdan
Politic

Rareș Bogdan afirmă că reformele din PNRR pot ajuta PNL să recâștige electoratul

PNL înțelege extrem de clar că singura șansă să își recucerească electoratul este să livreze bună guvernare, a subliniat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele liberalilor, joi seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Rareș Bogdan (PNL): Cele 64 de reforme din PNRR sunt garantate de către marca liberală a acestui Guvern
„Nicio taxă nu crește, niciuna. Nivelul de taxonomie va rămâne același. Creșterea investițiilor din PIB, de la 5,7% la 7%, faptul că pe PNI Anghel Saligny avem proiecte de investiții depuse de 134 de miliarde, având doar 50 de miliarde, faptul că fiecare ban care intră din PNRR vine condiționat de reforme, și e foarte important să înțeleagă toată lumea o chestiune – astăzi în România nu mai există doar două ministere avizatoare, nu există doar Justiție și Finanțe. Practic, Ministerul Investițiilor și fondurilor europene este un proiect care devine avizator, cu evaluări o dată la șase luni pentru fiecare dintre ministere. Pentru că în afară de banii care intră pe investiții și care privesc direct mediul economic din România, mediul investițional, atât privat, cât și de stat, noi vorbim de 64 de reforme. Aceste reforme sunt garantate de către marca liberală a acestui Guvern”, a declarat liberalul, care a vorbit în intervenția sa și despre discursul lui Marcel Ciolacu.

Nivelul de impozitare nu va crește, dă asigurări Rareș Bogdan.

„Gândiți-vă că chestiunea aceea cu continuarea granturilor, 30.000 de beneficiari, este exact pentru firmele care au avut de suferit în pandemie. Faptul că în niciun fel nu creștem TVA, nu creștem nivelul de impozitare, de asemenea venim cu măsuri care sprijină mediul economic autohton, companiile private românești. Vă asigur că asta este amprentă liberală în cadrul Guvernului. Faptul că Partidul Național Liberal va coordona instituții foarte importante, cum e CNI, în cadrul guvernării, de asemenea că va coordona poziții-cheie din cadrul unor ministere conduse de către social-democrați sunt garantarea faptului că nu vom opri nici reformele, nici investițiile și că înțelegem extrem de clar că singura șansă să ne recucerim electoratul este să livrăm bună guvernare”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.