Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat că trebuia să fie făcută o analiză serioasă privind pierderea alegerilor de către PNL şi a cauzelor care au dus la acest lucru, iar acum demisia lui Ludovic Orban de la şefia formaţiunii este tardivă pentru că liberalii se pregătesc de un Congres. El a adăugat că va trebuie ca partidul să se concentreze pe guvernare şi să îl sprijine pe premierul Florin Cîţu.

Eu am spus ce am avut de spus într-un interviu care am văzut că a creat mare vâlvă. Eu am vrut să fie un interviu analiză, nu un interviu atac. S-a scos din el doar faptul că liderul partidului ar trebui să plece. Eu am spus că ar fi trebuit după alegerile pierdute acum e tardiv, acum ne pregătim de Congres. Şi mai important decât asta, cu tot respectul pentru instituţia la care lucraţi şi pentru dumneavoastră ca jurnalişti şi ascultători, voi vorbi despre ce avem de făcut mai mult. Sigur, trebuia o analiză foarte serioasă a alegerilor, a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor, dar acum va trebui să ne concentrăm pe guvernare şi să stăm în spatele premierului nostru, Florin Cîţu, pentru a încerca să pornim o guvernare fructuoasă pentru România, o guvernare care să modernizeze această ţara, care de 30 de ani totaşteaptă această modernizare şi reformare”, a declarat Rareş Bogdan miercuri la Digi FM.

Întrebat dacă are o nemulţumire personală şi dacă l-ar fi tentat să aibă un portofoliu în Guvern, eurodeputatul PNL a răspuns: „Personal, nu”.

„Cred că e o speculaţie introdusă de adversarii politici. Nu consider că am duşmani în partid, am pur şi simplu adversari de idei. Nu, nici gând. Eu am spus de la început că, atâta timp cât sunt europarlamentar şi am fost votat europarlamentar şi au fost singurele alegeri pe care PNL le-a câştigat cu adevărat în aceşti 2 ani, cele în care eu am venit şi am adus energie partidului, la invitaţia lui Ludovic Orban, şi îi mulţumesc pentru asta, eu am spus: n-am de ce să vin în Guvern, nu renunţ la mandatul de europarlamentar, nu am de ce să vin şi nici nu s-a pus problema. În spaţiul public au apărut tot felul de speculaţii legate de Ministerul de Interne, Ministerul de Externe”, a completat Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe Ludovic Orban şi modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului. Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale.


Citeste si...
Premierul Ludovic Orban ia în calcul două căi, pentru a stopa demisiile medicilor