Prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a luat foc și l-a numit pe ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó „jigodia lui Viktor Orban“. Liberalul îl acuză pe oficialul maghiar că încearcă să se facă remarcat prin „atacuri fără temei” la adresa președintelui Klaus Iohannis.

„Hopaaaaa!!! Jigodia lui Viktor Orban atacă cel mai tolerant şi democratic preşedinte al României din ultimii 30 de ani. Acest imberb ce se vrea jucător regional, un biet fost purtător de cuvânt al FIDESZ ce s-a remarcat prin atacuri la comunitatea rromă şi evreiască din Câmpia Panoniei încearcă să se facă remarcat prin atacuri fără temei la unul dintre cei mai respectaţi lideri politici la nivel european. Nu le-a ieşit cu Trianonul şi încearcă toate mizeriile posibile pentru a incita şi ataca. Vor primi exact ce merită! ROMÂNIA este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil”, a scris Rareş Bogdan, pe Faceboo

Ministrul ungar de Externe a avut vineri cuvinte viscerale pentru Iohannis, pe care l-a calificat drept un „politician extremist antimaghiar”.

Szijjarto a făcut declarația după ce șeful statului român a declarat că trimite CCR legea care prevede deschiderea unui punct de frontieră cu Ungaria, un proiect legislativ inițiat de trei parlamentari social-democrați și unul de la minorități.

„Din păcate Preşedintele Romaniei este un politician extremist antimaghiar. Implică în continuu Ungaria si guvernul ungar în campania electorala din România. Acum, pe deasupra, face rău în mod intentionat relaţiei ungaro-romane si nu se sfiieşte să pună piedici unor cauze care sunt importante atât pentru maghiari, cât şi pentru români. Trecerile de frontieră deschise la graniţa celor două state nu sunt doar simbolice, au şi o însemnătate practică. Aduc mai aproape comunităţile care trăiesc la graniţa celor două state, respectiv înlesnesc viaţa de zi cu zi a celor care trăiesc acolo. Veto-ul deschiderii unei noi treceri de frontieră nu înseamnă altceva decât împiedicarea intenţionată a aproprierii celor două naţiuni. Guvernul Ungariei rămâne în continuare angajat în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, deoarece aceasta este şi interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc”, a scris Szijjártó, pe Facebook.

Klaus Iohannis trimite legea la CCR
Iohannis a sesizat vineri CCR asupra Legii pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).

atac, granita, klaus iohannis,peter szijjarto, presedinte, rares bogdan, ungaria