Registrul Auto Român (RAR) le atrage atenția șoferilor care folosesc cauciucuri all season că sunt obligați să renunțe iarna la acestea și să le folosească pe cele potrivite anotimpului rece.

Șoferii nu pot folosi cauciucurile all season iarna deoarece acestea nu sunt omologate pentru sezonul rece.

RAR mai informează că, odată cu apropierea iernii, șoferii trebuie să-și doteze mașinile cu anvelope care să aibă inscripţionate pe ele literele „M”, de la „mud” – (noroi, n. red.), şi „S”, de la „snow” (zăpadă, n. red.).

Astfel, anvelopele all season, care sunt teoretic folosite pentru toate anotimpurile, sunt acceptate, dar nu și în timpul iernii.

RAR: Șoferii care folosesc anvelope all season iarna riscă sancțiuni
Registrul Auto Român atrage atenția că anvelopele all season nu sunt asimilate celor de iarnă, iar cei care le folosesc iarna riscă sancțiuni.

„Apariţia sezonului rece (…) reprezintă (…) demararea procesului de înlocuire a anvelopelor de vară, cu unele mai potrivite vremii – anvelopele de iarnă. (…) ‘All seasons’, dar nu iarna! Anvelopele de tipul all-seasons nu sunt o variantă fiabilă, întrucât acestea nu sunt asmilate anvelopelor de iarnă. Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011”, potrivit Registrului Auto Român.

Șoferii care nu respectă prevederile legale în materie riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. Mai mult, ei riscă și ridicarea certificatului de înmatriculare.