Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că Rapidul va fi exclus din Liga 1, după ce Curtea de Apel Bucureşti a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august.
Justin Ştefan, secretar general al Ligi Profesioniste de Fotbal a spus în cadrul unei conferinţe de presă că „ACS Poli Timişoara va evolua în Liga 1 în locul Rapidului. Rapidul este în faliment, la această oră. Rapidul, din perspective juridice, din păcate, nu poate participa la competiţie. ACS Poli Timişoara porneşte cu minus 14 puncte în Liga 1. Dacă pe 24 august Rapid va ieşi din faliment. Din adresa lichidatorului judiciar, Rapid nu ar putea participa la activităţi sportive”.

Cum procedura de faliment, adică executarea silită, a fost deja demarată, urmând a fi întreruptă dacă se decide altceva pe 24 august, Rapid o va lua de la zero din Liga a V-a.

Antrenorul Rapidului, Dan Alexa, şi-a anunţat deja elevii că renunţă la funcţia sa.

Citeste si...
Cocoș intră la coteț pentru 2 ani în Dosarul Microsoft

„Mi-am anunțat jucătorii că a fost ultima mea zi la Rapid și, practic, și pentru mulți dintre ei. Am vrut să plec ultimul de aici, am avut speranțe, dar e clar că nu se mai poate continua. Am puterea să mă uit în ochii oricărui suporter. Le mulțumesc tuturor celor care au rămas alături de mine chiar dacă nu mai aveau contracte. Rapid nu mai poate face transferuri, pentru că noilor achiziții nu li se pot înregistra contractele din cauza falimentului, iar acum sunt doar patru oameni legitimați: Raul Costin, Nicolae Vasile, Saifeddine Alami și Cristian Raiciu. E cea mai tristă zi din viața mea, îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat. Nu vreau să vorbesc de domnul Moraru, nu vreau să acuz pe nimeni, sunt prea supărat să spun tot ce simt… Nu știu dacă s-au făcut toate eforturile pentru salvarea clubului!”, a spus Dan Alexa