Sport, Stiri

Rapid-Dinamo, un derby al insolventelor

Cele două grupări-etalon bucureștene se vor duela, mâine, într-o partidă în care doar istoria încărcată mai ține aprinsă flacăra rivalității.

clipboard01_323-465x390

Stadionul „Giulești- Valentin Stănescu” va mai bifa încă o partidă Rapid-Dinamo, un joc de tradiție, dar, din păcate, totul ține de trecut. La ora actuală, atât „alb-vișinii” cât și dinamoviștii trec printr-o situație financiară precară, în care insolvența este singura rampă de supraviețuire a ambelor formații. Partida de pe bătrâna arenă de lângă Podul Grant va avea loc mâine, de la ora 21.00, în direct la Look TV.

„A rămas doar un joc de tradiție”

Rapid și Dinamo pornesc în marele duel al etapei a 9-a cu moralul ridicat, grație victoriilor înregistrate în „16-milie” Cupei României în fața celor de la FC Botoșani (5-4, la penalty-uri), respectiv Poiana Câmpina (5-2, după prelungiri). Jocul de mâine este considerat de unii dintre oamenii care au excelat în fotbalul românesc, drept unul fără miză de altădată, deoarece cele două trupe sunt formate din jucători tineri, care nu se pot ridica la valoarea unei asemenea înfruntări. „E greu să spun că mai poate fi numit acest meci un derby, dar rămâne în continuare un joc de tradiție. Din păcate, nu mai reprezintă nimic la ora actuală, și asta din cauza problemelor financiare. Dinamo are un lot tânăr, Rapidul abia și-a strâns o echipă care să poată face față presiunii Ligii I. Nu cred că va fi un derby ca pe vremuri”, a declarat Rodion Cămătaru, legendarul jucător al „alb-roșiilor” și fosta „Gheată de Aur a Europei”, pentru EVZ.

Decizie controversată a Jandarmeriei

De cealaltă parte, Nicolae Stanciu, președintele giuleștenilor, ne-a spus că meciul de mâine se poate cataloga drept un derby al insolvențelor. „Va fi o partidă echilibrată și avem încredere că putem să obținem toate cele trei puncte. Va fi un derby al insolventelor”, ne-a mărturisit fostul fundaș al Rapidului.

Altfel, Jandarmeria a decis ca întâlnirea dintre cele două rivale să se dispute doar în fața a 3000 de spectatori. Măsura a fost luată din cauza gradului de mare risc pe care îl prezintă acest meci, urmând ca suporterii lui Dinamo să intre în posesia a 200 de bilete.