Showbiz, Stiri

Raluca Zenga, abia acum recunoaște că are silicoane!

Are o căsnicie solidă, de nouă ani, cu antrenorul Walter Zenga (54 de ani), iar copiii lor, Samira (5 ani) şi Walter jr. (2 ani), îi aduc numai bucurii.

raluca-zenga

Raluca Zenga a trecut prin două sarcini, dar la cei 32 de ani ai săi, arată impecabil: “La prima sarcină, am luat în jur de 11 kg, iar doi ani mai târziu, cu Walter Junior, m-am îngrăşat cu 17 kg. În luna a noua mă simţeam cât o planetă. Aveam un pântec enorm, pe care mi-l iubeam oricum nespus de mult”, a declarat ea, pentru Click!

Acum cântăreşte în jur de 60-62 kg şi a învăţat ce înseamnă alimentaţia sănătoasă.

“Încep ziua cu apă cu suc de lămâie pe stomacul gol, în care am dizolvat o linguriţă de miere. Micul dejun e o masă uşoară – cacao cu lapte de cocos, ouă fierte, o banană sau pepene roşu. La prânz mănânc ciorbă cu carne şi legume, ton, somon, sardine, icre de peşte, lângă o salată «guacamole» cum îi spun eu, cu avocado sau roşii, suc de lămâie, ceapă şi pătrunjel. La cină mănânc sushi, peşte cu risotto sau legume la grătar, pulpe de pui la cuptor, fructe de mare!”, ne-a mai spus aceasta.

raluca-alaturi-de-familia-sa

Cât despre sport, ce­lebra mămică lucrează cu greutăţi pentru definire mus­culară. Sânii au suferit şi ei modificări: “Nu e nici o ruşine să admiţi o operaţie estetică, mai ales dacă te-a făcut să te simţi şi mai bine în pielea ta! E mai penibil dacă ai intervenţii evidente pe care le negi. Mă simt confortabil cu pieptul meu, devenit mai voluptuos datorită implanturilor. Această operaţie nu m-a împiedicat să alăptez copiii!”, a conchis soţia sportivului.

Deşi este o europeancă cochetă,  mereu în pas cu moda, Raluca Zenga nu sfidează portul femeilor musulmane, când stă în Dubai. În semn de respect, românca noastră îşi acoperă trupul de zeiţă atunci când iese la evenimentele importante la care este invitat soţul ei. Abaya este veşmântul lung, de obicei negru, destul de lejer şi prevăzut adesea cu fermoar sau cu nasturi în faţă. Raluca a purtat o astfel de costumaţie, dar de culoare roşie, la un chef. Iată aici interviul în exclusivitate.

Raluca, ai avut două naşteri. Spune-mi cât te-ai îngrăşat în perioada aceea şi la cât timp după ce ai născut ai început să revii la silueta de dinainte?

raluca-2

Raluca Zenga: La prima sarcină am luat în jur de 11 kg, iar doi ani mai târziu, cu Walter Junior, am atins performanţa de a lua aproximativ 17 kg. În luna a noua, mă simţeam cât o planetă. Aveam un pântec enorm, pe care mi-l iubeam oricum nespus de mult, doar era habitatul temporar al băieţelului meu mult-aşteptat. Lumea deja mă întreba câte zile mai am până când nasc, deși eram abia în luna a șasea. Nu m-am grăbit ca imediat după naştere să intru la cură de slăbire, doar cel mai important lucru era să mă ocup de puii mei, de fetiţa mea şi de plăpândul nou-născut. Mamele trebuie să-şi acorde timp… să nu cedeze presiunii de a ţine imediat cure drastice! Ai nevoie de energie, de un tonus psihic bun şi de un lapte hrănitor pentru bebeluşul tău… şi o dietă severă poate afecta toate acestea! Timpul trebuie investit în copilul tău, aflat în cea mai vulnerabilă etapă a vieţii sale!

Cât cântăreşti acum şi care a fost metoda prin care ai revenit la greutatatea de dinainte?

Acum cântăresc în jur de 60-62 de kg, fluctuaţia de două kilograme în plus apare când am o săptămână în care ieşim mult în oraş… şi nu mă pot abţine de la diverse deserturi! Când sunt acasă mănânc mai cuminte, mai echilibrat, ceea ce îmi gătesc eu cu mânuţele mele (inclusiv dulciuri!), dar este desigur o mâncare mai sănătoasă, cu ingrediente alese. Încep ziua cu apa cu suc de lămâie pe stomacul gol, în care am dizolvat o linguriţă de miere naturală, nepasteurizată, ruptă din fagure. Micul dejun este o masă uşoară pentru mine – o cacao cu lapte de cocos, ouă fierte, o banană sau pepene roşu.

La prânz mănânc fie o ciorbă cu carne şi legume, fie ton, somon, sardine, icre de peşte, lângă o salată „guacamole” cum îi spun eu, cu avocado, roşii, suc de lămâie, ceapă şi pătrunjel, fie jambon italian „prosciutto crudo”, bacon cu ouă, omletă cu spanac şi dovlecel, ficăței traşi la tigaie cu garnitură de cartofi dulci la cuptor, creveți în sos de roşii cu busuioc. Da, multe proteine… şi multe ouă, la care poftesc mereu! Gustarea de amiază este fie o feliuţă de o negresă de casă, cu unt de migdale sau de arahide, fie o brioșă cu fructe de pădure, din faină de nucă de cocos, fie un amestec de nuci caju, migdale, fistic… sau plăcintă cu mere, cu o crustă de nuci pecan, făcută tot de mine, evident… la un ceai verde. La cină mănânc sushi, peşte cu risotto sau legume la grătar, pulpe de pui la cuptor, fructe de mare, un platou cu brânzeturi asortate… şi la final un mic desert cu ciocolată! Nu aş putea dormi niciodată pe stomacul gol… Remarcaţi că nu conţine însă făinoase, pâine, paste sau pizza, ci doar proteine şi carbohidraţi din legume. Ok, şi ceva zahăr, dar metabolismul încă rezistă! Cât despre sport, încerc să fac măcar 20 de minute pe zi de mişcare, să lucrez cu greutăţi pentru definire musculară, dar nu mă veţi găsi niciodată cu orele la sală sau făcând jogging prin cartier… De cardio au grijă copiii mei… mă aleargă suficient!

Multe mămici se chinuiesc din cauza vergeturilor şi a celulitei. Tu cum le-ai ţinut departe?

Sunt puţine norocoasele care, după sarcini sucessive, nu sunt afectate nici de vergeturi, nici de celulită… În cazul meu, după a două sarcină, am combătut celulita prin sport, sunt convinsă că şi masajele şi cremele au rolul lor, dar la mine efortul fizic a dat cele mai bune rezultate. Este plăcut să îţi regăseşti coapsele netede şi piciorul zvelt… după ce au avut misiunea de a fi stâlpi solizi de susţinere pentru pântecul enorm în timpul sarcinii!

Dar, spune sincer, ai recurs la vreo operaţie estetică?

Nu este nici o ruşine să admiţi o operaţie estetică, mai ales dacă a decurs bine şi te-a făcut să te simţi şi mai bine în pielea ta! Este mai penibil dacă ai intervenţii evidente pe care le negi cu înverşunare. Este perfect normal în natura umană să îți doreşti să rămâi mereu tânăr, să ai un aspect armonios, să corectezi mici defecte dacă ai posibilitatea. Eu mă simt foarte confortabil cu pieptul meu, devenit mai voluptuos datorită implanturilor; această operaţie nu m-a împiedicat însă să-mi alăptez cu succes cei doi copii!

Există o parte a corpului care te nemulţumeşte? Care ar fi aceea?

Nu, mulţumesc lui Dumnezeu că a fost generos cu mine în zestrea genetică, am un trup sănătos şi robust, care a purtat două sarcini şi a adus pe lume pe cale naturală doi copii minunaţi… Aşa că îmi iubesc corpul aşa cum este, mai mult acum, ca mamă, decât la douăzeci de ani!

E greu să fii o femeie frumoasă în ţara arabilor? Cum eşti privită ca europeancă în ţara unde femeile sunt acoperite şi au multe prejudecăţi şi principia specifice?

Femeile arabe sunt deopotrivă frumoase – foarte îngrijite, cochete, elegante. Se îmbracă într-un stil rafinat, au un ten ambrat foarte frumos. Nu ne aflăm în nici un fel de competiţie, gen femei occidentale versus femei orientale, fiecare avem tipul nostru de farmec şi suntem atrăgătoare în felul nostrum, în ochii bărbaţilor! Important este ca tu, femeie occidentală, să ai o ţinută şi un comportament decent – doar te afli într-o ţară musulmană, unde este apreciată modestia, unde trebuie respectat codul local. Procedând astfel, frumuseţea nu va fi o povară, ci un atu: nu vei fi privită cu insistenţă, hărţuită, ci pur şi simplu apreciată!

blank