Vicepremierul Raluca Turcan susține că odată cu abrogarea recursului compensatoriu, Guvernul va lua măsuri pentru a evita amenzile de la CEDO. Astfel, statul va construi două penitenciare noi, pentru a degreva actualele stabilimente, dar se întreabă cine răspunde pentru viețile distruse de infractorii scoși mai devreme din pușcării.

”Recursul compensatoriu – cea mai cinică lege dată de PSD pentru infractori – devine istorie spune Raluca Turcan. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea PNL de abrogare a acestui act normativ.

Ray Romano Anxious Acting With Robert De Niro In ‘The Irishman’
Efectele recursului compensatoriu rămân însă, din păcate. De doi ani, de când este în vigoare, aproape 22.000 de infractori au scăpat mai devreme din spatele gratiilor, inclusiv 7000 de infractori condamnați pentru fapte deosebit de grave, de la omor la tâlhării. 500 dintre cei eliberați mai devreme au ajuns iar la pușcărie după ce au omorât din nou sau au comis alte infracțiuni care au marcat pe viață victimele.

Ne concentrăm acum pe măsurile necesare ca să evităm posibile amenzi de la CEDO pentru condițiile din penitenciare. Pornim construcția a două penitenciare cu ajutorul banilor europeni. Suplimentăm fondurile pentru personalul de probațiune, ca să-i integrăm în societate pe cei care au beneficiat și beneficiază de legea dată de PSD. Abrogarea nu se aplică retroactiv și de aceea căutăm măsuri pentru ca siguranța oamenilor să fie pe primul loc.

Rămâne întrebarea: cine răspunde pentru viețile distruse de infractorii scoși mai devreme din pușcării?”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.