Raluca Turcan mulțumită că în judetul Iași
Actualitate, Featured

Raluca Turcan mulțumită că în judetul Iași, într-o singură localitate se va începe școala doar online

Raluca Turcan mulțumită că numai într-o singură localitate din judeţul Iaşi, comuna Bivolari, se află în scenariul roşu, iar şcolile vor începe în sistem exclusiv online, în timp ce în alte 13 localităţi, între care şi municipiul Iaşi, elevii vor învăţa după scenariul hibrid, adică acasă, online, dar şi în bănci. Prezentă luni la Iaşi, vicepremierul, a spus că este încurajator că doar o singură localitate din judeţ se află în scenariul roşu.

Potrivit raportului prezentat luni de INSP, în judeţul Iaşi, cea mai mare rată de infectare se înregistrează în localitatea Bivolari, respectiv 7,74 cazuri la mia de locuitori, aici urmând a fi aplicat scenariul roşu.

În alte 13 localităţi din judeţul Iaşi ar urma să se înveţe în sistem hibrid, fiind în scenariul galben. Printre acestea se află şi municipiul Iaşi, care are o rată de infectare de 1.22 la 1.000 de locuitori.

În 25 de localităţi ieşene, incidenţa este zero, iar acest lucru înseamnă că, în ultimele două săptămâni, nu au fost înregistrate cazuri de Covid-19.

Vicepremierul Raluca Turcan mulțumită sa declarat într-o conferinţă de presă, la Iași că este încurajator faptul că în judeţ doar o singură localitate, comuna Bivolari, se află în scenariul roşu.

“Şcoala va începe online acolo. În localitatea Bivolari, unde nivelul de carantină este de peste 3 la mie, obligatoriu trebuie să ajungă tablete la toţi copiii, astfel încât să aibă acces la predarea şi învăţarea online. De asemenea, aceeaşi preocupare trebuie să fie şi în localităţile unde există scenariul galben, pentru că se va apela la varianta hibridă. M-am bucurat să aud din partea primarului Iaşiului că este deja în procedură de achiziţie pentru 3.000 de tablete şi laptopuri şi 1.250 de sisteme de predare online. Primăria Iaşi este în proces de achiziţie pentru două milioane de măşti. Am discutat azi (luni – n.r.) şi cu primarul din localitatea Mirceşti (comună aflată în scenariul galben – n.r.). Acolo sunt deja achiziţionate 150 de tablete şi în proces de achiziţie pentru încă 250 tablete“, a mai spus vicepremierul Raluca Turcan.