Raluca Turcan are probleme după ce au susținut sus și tare că vor avea la Primăria Capitalei candidat din propriul partid, liberalii au lăsat-o mai moale.

Raluca Turcan a declarat că vor fi discuții „mai aplicate” cu celelalte forțe de dreapta, în cazul în care reiese din analize și sondaje că un candidat propriu al PNL nu are șanse să câștige Primăria Capitalei și dacă alegerea primarilor nu va putea fi făcută în două tururi de scrutin.

„Noi, în momentul de faţă, plecăm de la premisa, la oamenii pe care îi avem în partid, că vom avea candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL. Am indus ideea că noi o să avem un candidat foarte bun. Eu în continuare cred că, la încrederea de care se bucură PNL în Bucureşti, cu candidaţii pe care îi avem, noi putem câştiga Primăria Capitalei cu PNL. Dacă vom vedea din analize, din sondaje că există un risc ca propriul nostru candidat să nu câştige această competiţie, ceea ce eu nu cred, nu ignorăm, pentru că aici intervine partea de responsabilitate politică. Dacă, prin absurd, s-ar rămâne la alegerea primarilor într-un singur tur, atunci, da, cred că discuţiile trebuie să fie un pic mai aplicate”, a spus Turcan.

Premierul Ludovic Orban, a declarat chestionat, luni la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului, despre oferta USR-PLUS pentru PNL de a trimite un candidat comun pentru alegerile locale, că Alianța ar trebui să-și rezolve problemele interne, întâi, apoi „să lanseze apeluri”.

PNL a decis data de 1 martie ca termen limită pentru desemnarea candidaților la locale, atât în București, cât și în celelalte municipii. Orban a explicat că în sondajul intern vor fi analizați și candidați din afara formațiunii.