Raluca Turcan
Actualitate, Featured

Raluca Turcan anunță că Guvernul a băgat 54 de milioane de lei în sistemul sanitar

Raluca Turcan a spus, luni, la o întâlnire cu reprezentanții Asociația Orașelor din România (AOR) că Guvernul a făcut o infuzie de capital în sistemul sanitar de până la 54 de milioane până în momentul de față, anunță MEDIAFAX.

Turcan a precizat că s-a plecat de la 400 de teste pe zi, la debutul crizei sanitare în România.

„Am făcut o infuzie de capital în sistemul sanitar până în momentul de față de aproximativ 54 de milioane. E o sumă considerabilă, care a fost practic distribuită pentru creșterea capacității de testare. Vă reamintesc că am plecat de la 400 de teste pe zi, să achiziționăm materiale sanitare, medicamente, echipamente sanitare, achiziție care în măsura în care a fost făcută de autoritățile locale ar putea fi decontată din fonduri europene”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Turcan a mai spus că este deschis apelul pentru decontarea materialelor sanitare și materiale de protecție.

„Vă adresăm solicitarea ca în măsura în care aveți unități sanitare în subordine să nu ezitați și să cereți această decontare care este extrem de importantă și în perspectiva altor cheltuieli sanitare pe care le veți mai avea de făcut”, le-a spus Turcan primarilor din cadrul AOR.

Raluca Turcan le-a mai spus primarilor din orașe că Guvernul a încercat să fie la zi cu plata concediilor medicale, atât pentru cei care au avut COVID-19, cât și alte patologii, fiind incluși în acest capitol și românii care au stat în izolare sau în carantină din cauza virusului de tip nou.