Raluca Turcan a anunţat că până acum, la nivel naţional, au fost evaluate 310.000 de dosare de pensii. Ministrul Muncii a precizat că una dintre intervențiile esențiale în perioada imediat următoare va fi procesul de recrutare pentru personal suplimentar, angajat pe o perioadă determinată pentru operațiunile de evaluare.

Raluca Turcan, anunţ despre pensiile românilor. Ministrul a declarat că la nivel naţional au fost evaluate 310.000 dosare de pensii şi că speră ca în a doua parte a anului viitor să se finalizeze digitalizarea celor 5 milioane de dosare din România.

Raluca Turcan, anunţ despre pensiile românilor

„La nivel național, am ajuns deja la 310 000 dosare evaluate, în condițiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată țara.
Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală – 1 300 de angajați la nivel național – nu este suficientă.

Spre comparație, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010.

Prin PNRR, vom avea finanțare de 100 de milioane euro pentru a susține atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât și dotarea cu echipamente și servicii electronice a Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relația cu beneficiarii, cât și accesul acestora, online, la toate informațiile din propriul dosar de pensie”, a transmis ministrul Muncii pe pagina de Facebook.

Florin Cîţu: Noua lege a pensiilor va fi aprobată în Guvern şi Parlament în 2022. Va intra în vigoare în 2023

Noua lege a pensiilor va fi aprobată în Guvern şi Parlament în 2022 şi va intra în vigoare în 2023, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Să vă dau şi calendarul: aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii – în trimestrul II din 2022, deci aici este borna, adoptarea în Parlament a noii Legi privind sistemul de pensii – în trimestrul IV 2022. Noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023. Deci acestea sunt ţintele de care ne vom ţine şi, acum, intrăm în dezbaterea proiectului. Veţi vedea public, repet, procedura prin care vom avea aceste legi va fi una transparentă”, a declarat premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.