Se lucrează de zor la ancheta în cazul Colectiv și se pare că autoritățile abilitate își îndreaptă atenția și împotriva celor care au coordonat interventia din noaptea incendiului și tratamentul medical din zilele ce au urmat.

Revoltate, rudele celor care și-au pierdut viața au depus la Parchetul General plângere penală împotriva lui Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu.

”Am depus plângere penală împotriva celor care au gestionat situaţia de după Colectiv, printre care Arafat şi Bănicioiu. (…) La această oră avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la uşa Colectiv, cine este de vină, de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem cum un ministru de atunci spune că el este dentist şi nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii. Deci, medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau este de vină conducerea. (…) Copiii noştri au murit din cauza condiţiilor din spitale, din cauza nepriceperii, din cauza interdicţiei de a fi trimişi în străinătate”, a susţinut Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Citeste si...
Patronii Clubului Colectiv ar putea sta 12 ani după gratii