Doctorul nu a avut nici o problemă să pornească la drum spre… o nouă viaţă

dr.zamfir

Medicul Radu Zamfir s-a întors joi în sala de operaţie şi după ce a realizat prima intervenţie chirurgicală de când a revenit la muncă, a pornit în prima sa misiune de salvare de vieţi, de la accident încoace. Un interviu realizat de Carmen Constantin.

A urcat în ambulanţă şi a pornit spre donatorul pentru care familia şi-a dat acceptul să îi fie prelevate organele, de data aceasta la Sibiu.

Mai multe vieţi care depind de transplanturi de ficat sau de rinichi pot fi astfel salvate, pentru că doctorul Zamfir a decis să meargă mai departe, în echipă cu ceilalţi medici, mai uniţi şi mai puternici. Devotamentul faţă de meserie contează şi pe viitor mai mult ca orice, iar medicul Radu Zamfir îşi respectă cu sfinţenie jurământul pe care l-a luat faţă de pacienţii săi. “Cand iesim din sala, am primit o veste, ca exista un donator la Sibiu si ne vom organiza sa mergem sa facem o prelevare de ficat.”, a spus medicul Zamfir.

Medicul Zamfir a asigurat că, dacă fratele Aurei Ion, tânăra care a murit după accidentul din Apuseni, va dori să se facă doctor, îl va susţine.”I-am zis că dacă vrea sa faca lucrul asta, e o idee inteleapta”, a spus Zamfir. Întrebat de reporter dacă o să-l susţină, medicul a răspuns afirmativ: “Da, dacă o să-şi dorească, cum să nu?

Doctorul a povestit că l-a rândul său a avut un model: “Bunicul meu a fost medic chirurg. In copilarie am apucat sa ii promit ca o sa l urmez si am facut-o. El saracul a murit cand eram eu prin clasa a zecea, nu a apucat sa vada, dar cred ca-i mandru de mine! Modelul pe care il urmam aici cu totii este profesorul nostru care a fost locomotiva programului de transplant hepatic din Romania”. Povesteşte că după accident nu s-a gândit să renunţe la meserie, dimpotrivă: “Mi s-au redus dramatic temerile”.

În ultimile 24 de ore a făcut şi o operaţie la Spitalul Fundeni şi a intrat în sala de operaţii “Cu gandurile de a face aceleasi lucruri bune pe care eu consider ca le am facut si pana acum. Intru in sala la fel de motivat ca si pana acum pentru ca motivatia poate sa fie sau nu, nu poti sa intri asa, in dorul lenii, la operatie”.