Actualitate, Stiri

Radu Vasile va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu Catolic

Radu Vasile va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu Catolic

Radu VasileÎn noaptea asta este aşteptat să sosească trupul neînsufleţit al fostului premier, Radu Vasile. La Aeroportul Otopeni va fi aşteptat, din sursele noastre, de fiul său cel mare, Tudor, şi de către fostul colaborator al ex-premierului, politicianul Aurelian Pavelescu. Ceilalţi doi copii, Ioana Maria şi Mihai, sunt încă în Israel alături de Măriuca, cea de-a doua soţie a lui Radu Vasile, care suferă şi ea de cancer. Ambii pacienţi, Radu şi Măriuca Vasile, au fost internaţi la un spital din Tel Aviv din cauza teribilei boli cu aproximativ o lună şi jumătate în urmă.

Ioana Maria, copilul mai mare al lui Radu Vasile, provine din prima căsătorie, din tinereţe. La acea vreme Radu Vasile era asistent medical. Ulterior a intrat la Facultatea de Istorie din Bucureşti, a lucrat ca muzeograf la Muzeul Satului, apoi la Muzeul Naţional de Istorie. După ce a terminat facultatea a devenit profesor la Universitate. Acolo a cunoscut-o pe Măriuca, de care s-a îndrăgostit. Măriuca a rămas gravidă, Radu Vasile a divorţat de prima soţie şi s-a căsătorit cu cea de-a doua iubire. Măriuca l-a născut pe Tudor şi apoi pe Mihai.

Trupul neînsufleţit al ex-premierului va fi înhumat vineri, la Cimitirul Bellu Catolic, lângă mormântul lui Corneliu Coposu. (Irina Ştefănescu)

 

blank