Radu Țincu
Medical

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca spune ca va scadea numarul bolnavilor de COVID din spitale

Numărul de infectări COVID a început să scadă la nivel național, însă va mai trece cel puțin 10 zile până când numărul de bolnavi spitalizați va scădea, iar sistemul sanitar va putea să resufle ușurat, a declarat medicul Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Într-adevăr, înregistrăm o scădere a numărului de cazuri cu această zona de platou după cum se prefigurează însă în AŢI, ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul diagnosticaților de acum 2 săptămâni. Deci va mai fi nevoie de o perioadă de aproximativ 10 zile pentru a înregistra o scădere a numărului de pacienţi din Terapie Intensivă.

Această zonă platou de 8000-9000 de infectări pe zi este în continuare prea ridicat pentru că sistemul medical este în continuare supraaglomerat, personalul medical, epuizat, după un val 4 atât de intens. Este nevoie să ajungem la sub 4000 de cazuri ca să dăm posibilitatea sistemului sanitar să se reconfigureze”, a explicat medicul Radu Țincu.

Radu Țincu: Cel mai probabil la începutul anului viitor va exista o nouă creștere a numărului de cazuri din cauză că populația nu este imunizată suficient.

Cele mai puține infectări COVID s-ar putea înregistra la începutul lunii decembrie

Începutul lunii decembrie ar putea fi o perioadă mai liniștită pentru sistemul sanitar, dacă trendul continuă să fie descrescător, crede medicul Adrian Marinescu.

„Probabil că de la începutul lui decembrie, mergem pe același trend descendent, vom vedea o scădere clară pe secțiile de Terapia Intensivă. Ce mi se pare mai important decât se a întâmpla de sărbătorile de iarnă, mi se pare ce va fi în primăvară. Calculul pe care noi l-am făcut, ca vom avea o protecţie a populaţiei care să fie confortabilă, să sperăm că se va întâmpla. Vreau să sper că rata de vaccinare va crește la 80%”, a explicat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”.

Numărul de noi infectări COVID este în scădere

Duminică, 7 noiembrie au fost raportate 5.293 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, înregistrate în ultimele 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.485. Dintre acestea, 1.868 sunt internate la ATI.În intervalul 06.11.2021 (10:00) – 07.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 273 de decese (143 bărbați și 130 femei), din care 10 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale.