„Gabriela Firea a dat lecţie multor mormoloci din politica românească. O felicit pentru curaj”

mazare

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, astăzi, că senatorul PSD, Gabriela Firea, a dat lecţie „multor mormoloci” din politica românească.

„O felicit pe Firea pentru curaj. A dat lecţie multor mormoloci din politica românească. Serviciile vor să nu mai scoatem niciun cuvânt în Ţara Românească. Eu sunt ca soldatul rus în Afganistan. Mă bat din 2005 cu Băsescu”, a spus edilul.

Radu Mazăre se află la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

„La începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţine DNA într-un comunicat.

Potrivit DNA, banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinatate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

„În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (ex. iniţierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern). Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre, în favoarea firmei respective, au fost cele prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern, a fost aprobată creşterea valorii contractului de achiziţie cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, iniţiată de primarul Radu Mazăre”, mai susţin procurorii.

Citeste si...
Marcel Toader se impaca cu Gabriela Cristes dar cu conditii