210296maxim

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) are de joi un nou Consiliu Director ales în AGA, preşedinţia fiind preluată de Radu Crăciun, economistul şel al BCR, în locul lui Adrian Codirlaşu de la UniCredit Ţiriac Bank, iar poziţiile de vicepreşedinte au fost schimbate în poziţii de membru.

Astfel, Adrian Codirlaşu a devenit membru, poziţie păstrată şi de Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank, şi de Eugen Sinca, analist-şef la BCR, se arată într-un comunicat transmis vineri de AAFBR. Un membru nou în Consiliul Director este Iancu Guda, director de colectare creanţe la Coface România, analiştii economici Adrian Mitroi şi Rozalia Pal fiind înlocuiţi.

“Îmi doresc ca AAFBR să devină o asociaţie cu o reprezentare mult mai largă în rândul tuturor profesioniştilor din zona financiară din România. În felul acesta, experienţa profesională diversificată a membrilor săi va face din asociaţie într-o şi mai mare măsură un for care să permită dezbateri, schimburi de opinii şi de experienţă pe probleme economice sau financiare de actualitate”, a afirmat noul preşedinte AAFBR, Radu Crăciun.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale aproximativ 60 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.