Showbiz, Stiri

Radu Banciu a primit reclamatii de la UDMR

UDMR-ul l-a reclamat pe Radu Banciu la CNA si CNCD

Radu_BanciuRadu Banciu, prezentator pentru B1TV, este pus la punct de catre UDMR care il acuza de faptul ca practic a vorbit de rau despre maghiari. Acestia s-au autosesizat si au facut reclamatie impotriva prezentatorului la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si CNA.

Maghiarii il acuza pe Radu Banciu ca foloseste in emisiune „o retorica antimaghiara jignitoare si propagandistica prin care ataca dur si vadit maghiarimea, instigand la ura”. Acuzatiile sunt destul de juste avand in vedere ca Banciu foloseste mereu o tonalitate negativa si acida in emisiunile lui.

Secretatul general al UDMR, Kovacs Peter a declarat ca a depus o astfel de reclamatie si se asteapta masurile care vor fi luate, daca o sa fie necesar.

„In baza unei sesizari semnalate la serviciul de asistenta juridica a Uniunii, UDMR a facut un denunt la CNCD impotriva realizatorului de emisiuni TV, Radu Banciu. Jurnalistul, in emisiunea sa din 12 martie, difuzata pe postul B1TV si intitulata „Lumea lui Banciu”, a folosit o retorica antimaghiara jignitoare si propagandistica prin care a atacat dur si vadit maghiarimea din Romania, instigand populatia majoritara la ura natională. UDMR, in calitate de protector al intereselor comunitatii maghiare din Romania, considera ca este de datoria sa civica si morala de a atrage atentia autoritatilor asupra manifestarilor sovine si discriminatoare si solicita CNCD sa investigheze acest caz, respectiv adoptarea masurilor necesare, sanctionand realizatorul emisiunii avand in vedere prevederile OG nr. 137 /2000″, a spus Kovacs Peter intr-un comunicat de presa. .

 

blank