Actualitate, Stiri

Radio Guerrilla, lasat de CNA fara licente

Vesti proaste pentru ascultatorii radioului. Consiliul National al Audiovizualului a decis in cadrul unei sedinte tinute astazi, sa retraga toate licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla, detinute de Realitatea Media SA, fortand postul de radio sa se inchida oficial in urma acestei decizii.

guerrilla-logoSe pare ca CNA considera ca Realitatea Media vrea sa vanda licentele audiovizuale, lucru interzis prin lege, motiv pentru care acestea au fost suspendate. Decizia a venit dupa ce, in data de 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA a anuntat a va cinde la licitatie licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, deoarece se afla in insolventa.

Cel care a propus ridicarea licentelor postului de radio, Valentin Jurcan, si-a motivat decizia bazand-o pe articolul 56: “(1) Licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata de catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei si nici societatea cesionara nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat”, dar si prin articolul 57, alineatul 1, literele c si d din Lege: “Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: ca urmare a incalcarii normelor privind regimul proprietatii in audiovizual, prevazute la art. 46 si a nerespectarii dispozitiilor art. 56”.

img_6034color_00314600Dar cei de la Guerrilla nu se dau batuti. Mihai Dobrovolschi a declarat ca sunt dispusi sa se prezinte la CNA peste 45 de zile pentru a-si recastiga licentele.

In cursul unei sedinte de astazi, CNA a retras toate cele 24 de licente audiovizuale ale postului Radio Guerrilla, 23 terestre si una de satelit, detinute de Realitatea Media SA. Sa speram ca situatia se va remedia si in 45 de zile sa putem asculta in continuare radioul preferat.