Armata ucraineană
International

Rachetele Himars, în acțiune: Armata ucraineană a atacat din nou Podul Antonovski, considerat strategic

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Armata ucraineană au lansat atacuri cu Himars asupra podului Antonovski din regiunea Herson. Informațiile au apărut, recent, pe rețelele de socializare și au fost confirmate de sursele pro-ruse. Potrivit rapoartelor, din 18 rachete, 12 au fost doborâte, iar șase au căzut în zona podului.

Armata ucraineană răspunde cu un contraatac. Bombardamentele confirmă zvonurile despre contraofensiva armatei ucrainene. Totodată, au apărut și informații despre evacuarea trupelor ruse de pe malul drept al Niprului.

„De fiecare dată când armata rusă avansează, forţele ucrainene răspund imediat cu un contraatac”, a precizat adjunctul ministrului apărării, Hanna Maliar, pentru un post tv ucrainean.

Potrivit statului major ucrainean, Rusia a continuat să atace infrastructura din mai multe regiuni ale ţării cu rachete şi drone iraniene.

Conform autorităților din regiunea Harkov, cinci femei şi doi bărbaţi au fost răniţi în urma atacurilor. Patru locuinţe, două clădiri înalte şi un magazin au fost, de asemenea, avariate în urma unor atacuri ale artileriei, se arată în comunicat.

Pierderi uriașe pentru ruși

Aproape 1.000 de soldați ruși au fost uciși, recent, într-o singură zi în Ucraina, susțin autoritățile de la Kiev, marcând cea mai mortală zi pentru Vladimir Putin de când trupele sale au invadat acum opt luni teritoriul Ucrainei.

Forțele ucrainene au înaintat în zonele ocupate de ruși, luptele s-au intensificat în estul țării și în orașul Herson.

Potrivit informațiilor obținute de dailymail, 950 de soldați ruși au fost uciși duminică, ridicând numărul morților din Rusia la cel puțin 71.200.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că Rusia nu va reuși să cucerească Ucraina nici cu armata, nici prin teroare și nici prin orice altceva.

blank