quintus32141324_77368200

Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, a vorbit, la Jocuri de Putere, despre viitorul liberalilor. El susţine că singura soluţie, în acest moment, este o alianţă a dreptei.

Quintus a vorbit despre fuziunea PDL-PNL: “Singura formulă acceptabilă de cele două partide e o colaborare sub forma unei alianţe mai durabile decât au fost altele. Sunt neliniştit că o eventuală fuziune ar putea să oprească dănuirea PNL în preajma celor 140 de ani. De aceea mi-am permis să completez un text din statutul nostru şi care să asigure identitatea, continuitatea istorică şi unitatea partidului”.

Preşedintele de onoare al PNL susţine că la Congresul PNL de sâmbătă nu vor fi “mari surprize”.

Întrebat dacă Tăriceanu va veni la Congres, Quintus a răspuns: “La Congres, nu pot fi decât membrii partidului PNL. Cu aceasta v-am răspuns. Domnul Tăriceanu, din păcate, nu s-a înscris statutar. Trebuia să se înscrie la Sectorul 1 al cărui membru a fost, dacă era primit. A găsit un vacuum la Satu Mare unde întreaga noastră organizaţie se prăbuşise pentru o trădare şi a găsit pe cineva care să îl spună că se poate înscrie acolo”.

Cât despre cine va fi preşedintele PNL de sâmbătă, Quintus a spus: “Din câte ştiu eu, sunt doi candidaţi. Este vorba de Iohannis şi de Ghişe. Între ei doi va fi ales viitorul preşedinte. Nu vă pot spune cu cine voi vota”.

Congresul PNL, la care liberalii își vor alege noul președinte, va avea loc sâmbătă.