soldați
International

Putin trimite în valuri soldați în mașina de tocat din Ucraina, pentru câștiguri mici

Luna mai a fost deosebit de mortală pentru armata rusă din Ucraina, cu o medie de peste 1.000 de soldați ai săi răniți sau uciși în fiecare zi, potrivit agențiilor de informații din SUA, Marea Britanie și alte agenții occidentale.

Dar, în ciuda pierderilor sale, Rusia recrutează între 25.000 și 30.000 de noi soldați pe lună – aproximativ la fel de mulți dintre ei care părăsesc câmpul de luptă, au spus oficialii americani, citați de The New York Times. Acest lucru a permis armatei ruse să continue să trimită val după val de soldați la asalt, sperând să le copleșească și să spargă liniile de tranșee.

Este un stil de luptă pe care soldații ruși l-au numit „ mașină de tocat carne“, cu ofițeri de comandă indiferenți la faptul că trimit soldați de infanterie la moarte sigură.

Uneori, această abordare s-a dovedit eficientă, aducând victorii armatei ruse la Avdiivka și Bahmut în estul Ucrainei. Dar oficialii ucraineni și occidentali spun că tacticile au avut mai puțin succes în această primăvară, deoarece Rusia a încercat să cucerească teritoriu în apropierea orașului Harkov.

Eșecul zonei-tampon

Oficialii americani au spus că Rusia a atins un obiectiv critic al președintelui Vladimir V. Putin, creând o zonă-tampon de-a lungul graniței pentru a îngreuna eforul ucrainenilor să lovească în regiunile de graniță.

Dar acțiunea nu a amenințat Harkov și a fost în cele din urmă a fost oprită de apărarea ucraineană, potrivit oficialilor occidentali.

„Președintele Putin și Moscova au încercat într-adevăr să obțină câștiguri mari, să treacă pe linia frontului în această primăvară”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, într-un interviu acordat The New York Times. „Au încercat și au eșuat. Au făcut câștiguri foarte mici și plătesc un preț foarte mare.”

Analiștii britanici de informații au spus că victimele rușilor din mai, pe care le-au estimat la o medie de 1.200 pe zi, au fost cele mai mari de la începutul acestui război.

În același timp, publicația susține că Rusia este pregătită să continue să sufere pierderi semnificative pentru avansarea treptată.

Dar, în ciuda tuturor succeselor Ucrainei la Harkov, probleme și mai mari o așteaptă pe viitor. În următoarele săptămâni, oficialii americani și occidentali se așteaptă ca ostilitățile să se schimbe din nou spre est și spre sud, deoarece Rusia pare să fie dispusă să-și risipească forțele pentru a obține un succes progresiv.

Rusia pare să fie capabilă să-și susțină campania actuală oferind stimulente financiare recruților, apelând la condamnați și aducând câțiva mercenari ruși din Africa.

Ucraina se concentrează pe menținerea liniilor

Însă întrebarea majoră pentru acest an va fi dacă strategia actuală a Rusiei poate să depășească armata ucraineană. Armele și munițiile din noul pachet de ajutor american de 60 de miliarde de dolari ajung în sfârșit pe linia frontului, iar comandanții ucraineni nu mai trebuie să raționalizeze tragerile. Rusia încă depășește Ucraina, dar nu la fel de mult.

Ucraina și-a schimbat postura, construind fortificații și așezând câmpuri de mine pentru a încetini înaintarea Rusiei. Războiul îl favorizează pe apărător, iar Ucraina se concentrează pe a-și menține liniile, au spus oficialii americani.

„Ceea ce văd este o încetinire a avansului rușilor și o stabilizare a acelei părți specifice a frontului”, a spus șeful Pentagonului reporterilor la Bruxelles luna aceasta. „Cu câteva săptămâni în urmă, a existat îngrijorarea că vom vedea o înaintare semnificativă din partea rușilor. Nu cred că vom vedea asta în viitor.”

Iar noua zonă-tampon a Rusiei la granița de lângă Harkov poate fi o realizare goală.

Ucraina a putut deja să folosească arme americane cu rază mai lungă de acțiune pentru a lovi Rusia din cauza unei schimbări de politică a administrației Biden, care permite armatei ucrainene să folosească rachete americane pentru a lovi ținte militare chiar peste graniță .

Oficialii americani au spus că schimbarea începe să aibă un impact, eliminând artileria rusă și îngreunând Moscova să lovească Harkovul.

Rezultatul, a declarat luna aceasta președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, a fost că ofensiva de la Harkov s-a dovedit a fi „încă o greșeală pentru Rusia”.

„Distrugerea pozițiilor și lansatoarelor teroriștilor ruși de către forțele noastre, în apropiere de graniță contează cu adevărat”, a spus el . „Functioneaza. Exact așa cum ne așteptam.”

Dar cu tot succesul Ucrainei în jurul Harkovului, există mai multe provocări în față. În săptămânile următoare, oficialii americani și occidentali se așteaptă ca luptele să se întoarcă înapoi în est și sud, deoarece Rusia continuă să pară dispusă să piardă multe vieți pentru a obține câștiguri progresive.

blank